58 yıl önce sadece lüks ekmek ve galeta yapımıyla işe başlayan ve dağıtımı at arabasıyla yapan Kireçburnu Fırını, günümüzde sektöre uyum sağlayarak gelişerek günden güne büyüyor.

Kalitesinden ödün vermeyen meşhur fırının 4. kuşak işletme sahiplerinden Yiğit Bostancı, yeni projeleri ile dünya mutfağından farklı lezzet deneyimlerini sunmayı amaçladıklarını söylüyor.

Kireçburnu Fırını İstanbul’un güzel Sarıyer semtinde köklü geçmişi olan bir aile işletmesidir. 1930'larda Bostancı ailesinin Çamlıhemşin ve Rusya’da başlayan serüveni, 1957’ de İstanbul’un Kireçburnu semtini durak edindi. Kireçburnu konumu itibari ile Marmara Denizi’nin Karadeniz’e açılış kapısına bakar. Kurabiye ve çöreklerin kokusu yıllardır deniz kokusu ile iç içe geçmiştir. Yarım asır önce başlayan bu güzel hamuruna şimdi de dünya mutfağı ekleyerek hizmet alanını geliştirdi.

BIS_5187Bostancı; "Kalite bizim için olmazsa olmazımızdır"

İnsanlar kaliteli yemeye ve kaliteli bir çevrede yaşamaya layık olduğunu belirten Yiğit Bostancı, "Kireçburnu Fırını’nda yapılan her ürün el emeğidir. Senelerdir yaptığımız gibi malzemelerimizi el ile tartar, hamurumuzun kıvamını kontrol eder, kurabiyelerimizi kokusu tam ayarında olana kadar pişiririz. Malzemelerimizi en doğal ve kaliteli olanlarından seçeriz. Unumuzu ve diğer malzemelerimizi en doğal ve kaliteli üretim yapan değirmen ve üreticilerden alırız. Doğal ürünler varken asla katkı maddeleri ve tatlandırıcılar kullanmayız. Detaylar bizim için önemlidir diyen Yiğit Bostancı, "Her kurabiyenin tadı, kokusu ve görünüşünün cazibesini koruması için elimizden geleni yaparız. Yapılan her ürün damaklara ulaşana kadar her aşamada kontrol edilir"dedi.

BIS_5205Konsepti daha da zenginleşiyor

Yiğit Bostancı, Tarihi Kireçburnu Fırını’nı cafe-pastane konseptini daha da kuvvetlendirdiklerinin altını çizerken; “Yeni bir mutfak kuruyoruz. Konseptimizi daha da zenginleştireceğiz. Dünya mutfağından lezzetler sunmayı da istiyoruz. Sadece kahvaltıda değil öğle ve akşam yemeğinde de insanlara farklı lezzetler sunmak istiyoruz. Tecrübeli şefimiz ve mutfak ekibimiz ile birlikte öğle ve akşam yemeklerinde ağırlıklı olarak salata, el yapımı makarna ve pizza üzerinde duruyoruz. Ev yapımı mantı servisimiz var; bu konuda da çok başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bunların yanında 4 çeşit de ana yemek düşünüyoruz. Her yemeğin en iyi ve orjinal örneklerini sunacağız ve her ürüne tecrübe ve birikimimizi yansıtacağız”dedi.

DSC_0381

 

 

www.kirecburnufirini.com - Tel: 0212 262 10 59