Yaklaşık iki yıl önce milyonlarca lira harcanarak yenilenen Kilyos stadı bakımsızlıktan harabeye döndü.


 

stad6İstanbul'da pek çok ilçede stat sıkıntısı yaşanırken, Kilyos stadı bakımsızlıktan spor yapılamaz halde. 2013 yılında yenilenen, Kilyos stadı şu anda sarhoşların ve sokak köpeklerinin meskeni haline döndü. Stadın yapımı için çalmadık kapı bırakmayan Kilyos sakinleri, stadının eski haline dönmesi için Sarıyer Belediyesi’nden yardım beklemekte.

“Kulüp olarak bu işin altından kalkabileceğimize inanıyoruz’’


Kilyos Spor Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Yaman yaptığı açıklamada,"Stat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırıldıktan sonra Sarıyer Belediyesi'ne geçti. Bir ara resmi maçlar yapılsa da daha sonra bakımsızlıktan harap hale geldi. Şu anda hiçbir maç yapılmıyor. Biz Kilyos Spor Kulübü olarak Sarıyer Belediyesi'ne başvurarak stadın düzenlenip sonra bizim kontrolümüze verilmesini istedik. Kulüp olarak bu işin altından kalkabileceğimize inanıyoruz. Muhtarımız da pek çok girişimde bulundu ancak henüz müspet bir yanıt alamadık" dedi.

 

TASKK ve İASKF’dan destek


TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez’inde stat konusunda kendilerine destek verdiğini belirten Yaman, "2. Amatör Lig öncesi burada bir turnuva düzenledik ve oldukça da ses getirdi. Lakin doğru dürüst soyunma odası olmadığından arabalarda soyunduk. Düzenleme olursa en azından alt yapı maçları statta oynanır" diye konuştu.

Adem Özel’den soru önergesi


adem temizKonuyla ilgili Mart ayı meclis oturumunda soru önergesi veren Ak Parti Meclis Üyesi Adem Özel, sorunun bir an önce çözülmesini isteyerek şu konuşmayı yaptı: “Geçtiğimiz meclis toplantısında CHP'li bir meclis üyesi arkadaşımız kürsüden Çayırbaşı Devlet Hastanesi için, ‘‘Hastaneyi yapamıyorsanız bize devredin biz yapalım” dedi. Ben de bunu demek istiyorum, CHP meclis üyesi arkadaşlara. Sizler daha bir spor tesisine sahip çıkamıyorsunuz. Sarıyer’e gençlere bir şey kazandıramıyorsanız, bari var olan tesislere sahip çıkın. Milletin parasıyla yapılan bu güzel tesisimizi bu hale getirmenize hakkınız var mı? Hiç vicdanınız sızlamaz mı? Belediyenin bu rezaletten haberi var mı? Varsa bunun ilgili nasıl bir çalışmanız var? Uyuşturucu ile mücadele ile ilgili nasıl bir çalışmanız var ?’’

kilyos stadı foto1 stad5 stad4 stad3