Sarıyer Maslak’ta yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden kadın sürücü, reklam panolarını ve hız tabelalarını devirdi. Sürücü burnu kanamadan kazayı atlattı.


Yağışlı Yolda Kontrolden Çıkan Lüks Cip, Reklam Panolarına Çarptı.  Maslak'ta yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden kadın sürücü, reklam panolarını ve hız tabelalarını devirdi. 60 metre sürüklenen lüks cip, refüje çarparak durdu. Çarpmaların etkisiyle kullanılamaz hale gelen cipin sürücüsü kadın, araçtan burnu bile kanamadan çıktı.

Kaza, saat 11.00 sıralarında Maslak Büyükdere Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre,  Sarıyer'den Maslak istikametine giden Zeynep Müge Biçer (23) idaresindeki lüks cip, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetine kaybetti. Kontrolden çıkan cip önce yol kenarındaki reklam panolarından ardından yaklaşık 60 metre sürüklenerek refüjde durdu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Araçtan burnu bile kanamadan çıktı


Kaza sonrası çarpmanın etkisiyle cipin ön tarafı tamamen parçalanarak arka lastikleri koptu. Çarpma sonrası hava yastıklarının açıldığı görülen araçtan kadın burnu bile kanamadan çıktı. Bir anda kendini dışarıya atan kadın kazanın şokuyla ne yapacağını şaşırdı. Korktuğu görülen kadın sağlık ekipleri tarafından tedbir amaçlı ambulansla götürülerek  Acıbadem  Maslak Hastanesi'ne kaldırıldı.

Reklam panoları ve tabelalar devrildi


Öte yandan, kaza nedeniyle tek şeride düşen yol nedeniyle Büyükdere Caddesi  Maslak istikametinde  Sarıyer sahiline kadar uzun araç kuyrukları oluştu. Kaldırıma devrilen panolar ve tabelalar belediye ekipleri tarafından kaldırılırken, araçtan dökülen yağlar yola ise aktı. Ardından kullanılamaz hale gelen cip, olay yerine gelen trafik çekicisiyle yoldan kaldırıldı.

Kazayı gören bir vatandaş, "Otobüs durağında bekliyorduk. Arkadaş böyle geliyor tabelalara vurduktan sonra 3-4 defa vurarak araçtan çıktı. Onu hava yastıkları kurtardı, çok şükür, yağmur ve biraz da hız vardı" dedi.

Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.