Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Yenimahalle’ye yaptığı ziyaret sırasında Yenimahalle Cami Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği üyeleri caminin masrafları için yetki istedi.


 

yenimahlle camisiCaminin eksiklerini dile getiren Yenimahalle Cami Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği üyeleri, caminin çok masrafının olduğunu ve dernek olarak karşılamaktan sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek Kaymakam’dan destek istedi. Sorunları çözme konusunda yardımcı olacağını belirtti.

Dernek yönetimi destek istedi


Ziyaret sırasında toplantıya katılan Yenimahalle Cami Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği üyeleri,“ Eski kaymakamımızı camimizde bulunan çeşitli sorun ve ihtiyaçlardan dolayı rahatsız etmiştik. Camii cemaatimiz az ve daha da azaldı. Bir derneğimiz var ve bu camiinin bakımını dernek olarak üstlenmek mecburiyetindeyiz. Fakat bir defa müftülük bize para toplama yetkisi verdi. Müftülük sürekli bu yardımları kendi adına topluyor. Toplama yetki sorununu lütfen çözün. Böylece camimizin ihtiyaçlarını karşılayabilelim” dedi.

Kaymakam Bilgin’den geçici izin


Kaymakam Bilgin bu talebin ardından, “ Önümüzdeki günlerde yeni müftü atanacak. Atandıktan sonra caminin ihtiyacını karşılamanız için gereken geçici bağış iznini sağlayalım.. Bunun sözünü verebilirim size” demesi üzerine dernek yönetimi teşekkür etti.