3 aydır temizlenmeyen atık su kanalları mahalle sakinlerinin hayatını tehlikeye atıyor.


Rumeli Kavağı Sulak Bostan Sokağı Sakinleri altyapının yetersiz olmasından ötürü lağım sularının evlerin içine kadar akmasından şikayet ediyor. Mahallede yaşayanlar atık su giderinin yetersizliğinden ötürü ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, yetkililerin çocukların sağlıkları ile oynadıklarını ifade ettiler.

Yetkililer birbirini suçluyor


Lağım sularının giderilmesi için hem İSKİ hem de belediye yetkililerine başvuruda bulunduklarını ancak her iki tarafında birbirini suçladıklarını söyleyen mahalleliler, 3 aydır ilgi görememekten yakınıyor.  Belediyenin duyarsızlığından şaşırdıklarını belirten sakinler “Bizim sorunlarımızı neden görmezden geliyorlar? Biz insan değil miyiz? Oy için kapı kapı dolaşanlar biz aradığımızda neden yüzümüze bakmıyorlar? Biz insan değil miyiz?” sorularını yönelttiler.

Hastalık yayıyor!


Mahalleliler evlerin pencerelerini lağım kokusu nedeniyle açamadıklarını, aylardır kapalı olan atık su kanallarının açılmamasının çok ciddi sonuçlar doğuracağını belirttiler. Sokakların hastalık yuvası olduğunu, çocukların sağlığının söz konusu olduğunu dile getiren mahalle sakinleri “İnsanlık dışı bir durumla karşı karşıyayız. Pis sulara basarak evimize girmek zorunda kalıyoruz. Çocuklarımızın sokağa çıkmasından bile korkar hale geldik. Derdimizi kim çözecek?” diye konuştular.

“İlla birilerinin ölmesi mi lazım?”


Sulak Bostan Sokağı sakinleri sonbahar ve kış aylarında artacak olan yağışlar nedeniyle daha da tedirgin olduklarını, atık kanallarının kapalı olmasının su baskınlarına dahi yol açabileceğini anlatarak “Pis sudan hasta olduğumuz yetmiyormuş gibi su baskını korkusuyla yaşıyoruz. Yetkililerin sorunumuzu gidermesi için illa birilerinin ölmesi mi lazım?” dediler.