Rumelikavağı Muhtarı Sinan Demirci, Rumelikavağı için önem arz eden “Dere Islahı Projesi’nin bir an önce bitirilmesini istedi.


sinan demirciRumelikavağı’nda sürekli sel basmasından dolayı Dere Islahı Projesi başlatıldı. Projenin zamanında bitirilmemesi tepkilere neden oldu. Rumelikavağı Muhtarı Sinan Demirci, projenin bir an önce hayat geçirilmesini isteyerek, yetkilileri göreve çağırdı.

Demirci: Projede gecikme yaşandı


Projenin önemine değine Muhtar Demirci gazetemize şu açıklamalarda bulundu: “2015’in yaz ayının sonunda bittirileceği söylemelerine rağmen proje bitmedi. Yağışların başlamasıyla vatandaşlar tedirgin. Olası bir sel felaketi yaşanmadan proje hayata geçirilmelidir. Rumelikavağı için çok faydalı bir proje. Projenin hayata geçmesiyle sel felaketinin önüne geçmiş olacak.”

“Vatandaş mağdur edildi”


3Proje yapımı sırasında mahalle sakinlerinin evlerinde zararın meydana geldiğini söyleyen Demirci, “Faydası olduğu gibi köylülerimiz birçok zararını da yaşadı. Özellikle patlatılan dinamitler sonucu birçok evde hasar meydana geldi. Bu hasarların giderilmesi için İSKİ’ye dilekçe verdik. İSKİ’nin Beşiktaş ve Sarıyer Bölge Müdürü denetlemeye geldiğinde onlara da dilekçeleri sunduk, gerekeni yapacaklarını söylemelerine rağmen her hangi bir cevap alamadık. Vatandaşlarımızın bu mağduriyetleri bir an önce giderilsin” dedi.

Projede son 20 metre


İnşaat firmasından aldığımız bilgiler doğrultusunda, projenin şu ana kadar bitmiş olması gerekirken, çalışmaların aksamasının nedenini çamurlu bölgede çalışmanın zor olduğunu belirtti.  Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten firma çalışanları 2-3 aya kadar projenin devam edeceğini söyledi.

Haber: Nevzat TEMEL