Sarıyer Poligon Mahallesi'ndeki bulunan kartal yuvası olarak bilinen ABD İstanbul Başkonsolosluğu, arazisinde ek bina inşa etmek için İBB İmar Müdürlüğü'ne başvurdu.

Ankara Çukurambar’da TOKİ’den 88 milyon dolara satın aldığı 37 bin metrekarelik arsada yeni büyükelçilik binası inşa eden ABD, Sarıyer Poligon yerleşkesini de büyütmeye karar verdi.

Kamuoyunda Kartal Yuvası olarak da bilinen ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Poligon’da bulunan 59 dönümlük arazisinde yeni yapılar yapılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne başvurdu.

BOĞAZİÇİ İMAR'DAN YAPI İZNİ

İBB, mimari proje ve uygulamaları İstanbul 3 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun onayına sundu. Boğaziçi İmar Yasası kanunda geri görünümde bulunan ve gerekli izinlerin alınmasından sonra, mevcut yapıya ek bir bina inşa edileceği ve konsolosluk ana binasında bulunan bazı birimlerin yeni binaya taşınacağı ileri sürüldü.

ABD, Poligon Mahallesi'nde araziyi 1997 yılında satın almış, 2000'de ise yeni konsolosluk binasının inşasına başlamıştı. 83 milyon dolar maliyetle 2003'te inşaatı biten yerleşkeye ABD İstanbul Başkonsolosluğu, 2003 yılında taşınmıştı.

Kaynak: Sözcü