İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer’de bulunan Prof. Dr. A. Uçkun Genay Ağaçlandırma Alanı’nda çocukların diktiği kardeşlik fidanlarını trafik sirkülasyon projesi kapsamında sökmüş, bu durum büyük tepki toplamıştı.

Konuyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi, fidanların kesilmediğini başka bir yere taşınacağını belirtmişti. Aradan günler geçmesine ve kamuoyunun beklentisine rağmen konuyla ilgili net bir açıklama gelmezken Sarıyer Posta Gazetesi olarak, Sarıyerliler adına bir kez daha soruyoruz: Kardeşlik fidanlarını nereye taşıdınız?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yerli ve yabancı çocukların barış dilekleriyle diktiği kardeşlik fidanlarını Zekeriyaköy 1. Cadde-Kilyos Caddesi İmar Yolları Uygulama İnşaatı Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi kapsamında sökmüştü. Büyük tepkilere neden olan uygulama sonrası bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi, fidanların kesilmediğini başka bir yere taşınarak yineden dikileceğini belirtmişti. Olayın adından günler geçmesine rağmen yerinden sökülen fidanların nereye dikildiği konusunda bir açıklamaya yapılmazken, kamuoyu kardeşlik fidanlarının nerede olduğunu merak ediyor.
BİR ÇOCUK “FİDAN YEŞERDİKÇE KARDEŞLİĞİMİZ DE BÜYÜYECEK” DEMİŞTİ

Fidanlar, Sarıyer Belediyesi tarafından oluşturulan Prof. Dr. A. Uçkun Genay Ağaçlandırma Alanı’nda yerli ve yabancı çocukların barış dilekleriyle dikilmişti. Bingöl’den gelen bir kız çocuğunun, “Bu fidanı tüm Bingöl halkı adına dikiyorum. Fidan büyüyüp yeşerdikçe kardeşliğimiz de büyüyecek” demişti. Sarıyer’e gelen çocukların barış ve kardeşlik gibi duygularla oluşturmaya çalıştığı ormanın tahrip edilmesine tepkiler çığ gibi büyürken, tüm vatandaşlar söküldüğü söylenen kardeşlik fidanlarının nerede olduğunu öğrenmek istiyor. Halk ağaçların sökülmediği, kesildiği yönündeki düşüncelerin sona ermesi için Büyükşehir Belediyesi’nden net bir açıklama bekliyor. Gazete olarak tüm Sarıyerliler adına soruyoruz: Kardeşlik fidanlarını nereye taşıdınız?
ŞÜKRÜ GENÇ: “YAPTIĞINIZ KATLİAMDIR”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Binlerce çocuğun emeği olan o fidanları gözlerini kırpmadan kestiler. Barış ve kardeşlik temennisiyle dikilen fidanları söktüklerini söylediler. Peki öyleyse fidanları nereye diktiniz? Bizi bilgilendirseydiniz biz bu ağaçları başka bir alana taşır, gerekli bilgilendirmeyi yapardık. Ağaçları kestiniz. Yaptığınız katliamdır. Zaman kazanmaya çalışmayın” dedi.