Ayazağa Mahalle Muhtarı Mustafa Karaman, Ayazağa’nın Sarıyer’e bağlanmasıyla ilgili yaşanan gelişmeleri Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlattı.


 

mustafa karamanGeçtiğimiz yıl Şişli Belediyesi’nden ayrılarak, Sarıyer Belediyesi’ne bağlanan Ayazağa Mahallesi Sarıyer’e bağlanmanın ayrıcalığı ve sevincini yaşıyor. Ayazağa Mahalle Muhtarı Mustafa Karaman, Şişli Belediyesi döneminde Ayazağa’da hiçbir çalışma yapmadığını, belirterek, Sarıyer Belediyesi’ne bağlanmasıyla birlikte Ayazağa’da yıllar sonra hizmet getiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve ekibine teşekkür etti.

Karaman: 20 yıldır bu planların geçmesini bekliyorduk


Geçtiğimiz aylarda Sarıyer Belediye Meclisinden geçen Ayazağa İmar Planları hakkında bilgi veren Karaman, “Öncellikle Ayazağa imar planlarının çıkmasında emeği geçen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’tir. Biz 20 yıldır imar planı çıkılması için çaba harcadık. Ama bir sonuç alamadık. Yakınımızda bulunan My Home 1453, Vadi İstanbul’un imar planları yapıldı. Ancak Ayazağa planları bilemediğimiz nedenlerden dolayı yapılmak istenmedi” diyerek Şişli Belediyesi’ni topa tuttu.

Planların yapılmamasının en büyük nedeni: Rant


ayazağaKaraman, “Yıllardan beri Şişli Belediyesi bu sorunumuzu çözmedi. Çözmemelerinde bir art niyet arıyoruz. Neden çözemedi? Ya da çözmek istemediğinin altında farklı nedenler olduğuna inanıyoruz. Hemen burnumuzun dibindeki Cendere Vadisi’nde imar sorunu çözülüp, konutlar yapıldı. Gerçek Ayazağa halkının imar sorunu çözülmediyse bunda bir art niyet var demektir. Şişli Belediyesi’nin bu sorunu çözmek istememesinin en büyük nedeni ranttı. Bu şimdi daha iyi anlaşıldı.” Diyerek sert tepki gösterdi.

Karaman: Rauf Denktaş Kültür Merkezi Ayazağa halkınındır


Şişli Belediyesi’nde kalan Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nin Ayazağalıların olduğunu belirten Karaman, “35 bin nüfusu olan Ayazağa’da vatandaşlarımızın görüşü, borçlandırılmadan evlerinde rahatça oturmak istiyor. Bunun dışında en büyük sorunumuz Ayazağa halkının parasıyla yapılan Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’ni kendi vakfına geçiren Şişli Belediyesi’ne küskünüz. Bu kültür merkezi Ayazağa sakinlerinin hakkıdır. Bu hakkın teslim edilmesi lazım”

Karaman: İyi ki Sarıyerli olduk


mustafa karamanSarıyer Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayazağa Muhtarı Mustafa Karaman, sözlerine şöyle devam etti: “Sarıyer Belediyesi’ne bağlanmamızla Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç kısa bir süre içinde bu kanayan yaramıza çözüm bularak, yıllardır bekleyen imar planlarını çıkardı. Özellikle Şükrü Genç’e 1000’lik planlarda yaptığı öz verili çalışmadan dolayı, mahallem adına kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Ayazağa imar planının hayata geçmesiyle Ayazağa rahat bir nefes almış oldu. Artık Ayazağalılar bir evimiz var diyebilecekler. Yeri geldiğinde tapularımızı da alarak, daha modern ve kent yapısına uygun projeler hayata geçirilecek.

Karaman: Ayazağa marka şehir olmalıdır


Ayazağa’daki hayalimiz; daha güzel, modern ve kullanışlı sokak ve caddelerin olduğu bir yer olmasını dilediklerini belirten Karaman, “Kentsel dönüşümle Ayazağalıların Ayazağa’da kalma şartıyla yerinden dönüşüm yapılmalıdır. Ayazağa’da trafik sorunu kısmen çözüldü. Büyük çaba harcayarak, olumlu sonuçlar aldık” dedi.