Romanya seferinde iken Bulgaristan açıklarında rahatsızlanıp hayatını kaybeden kaptan Şeref Bıçakçı'nın ölümünde ihmal olduğu iddia ediliyor. Babalarının cenazesini almak için Sarıyer'e geldiklerini söyleyen Evren Bıçakçı, yaşanan olayda şüpheli durumların bulunduğuna dikkat çekti.

İddialara göre, yaklaşık 30 yıldan bu yana gemi kaptanlığı yapan Şeref Bıçakçı isimli deniz kaptanı, kuru yük gemisi ile Romanya seferine çıktı. Bulgaristan açıklarına ulaştığında da birden rahatsızlandı. Bunun üzerine gemidekiler Bulgar yetkililer ile irtibat kurdu. Ancak, yardım talebine olumlu bir cevap alınamadı. Yardımcı kaptan gemiyi, İğne Ada'nın açıklarına getirdi. Gemiye giren sağlık ekipleri, yaptıkları inceleme sonrası kaptanın hayatını kaybettiğini tespit etti.

"GEMİ ŞİRKETİ, GEMİYE BİZDEN ÖNCE GİRMEK İSTEMİŞ"


Yaşanan olayın ardından gemi şirketi tarafından kaptan Bıçakçı'nın ailesine haber gönderildi. Babasının cenazesini almak için Sarıyer'e gelen Evren Bıçakçı, ölümde şüpheler olduğuna dikkat çekti. Gece Sarıyer'e geldiklerini kaydeden Bıçakçı, "Babamızın cenazesini Sarıyer Sahil Güvenlik'ten alacağımız söylendi. Deniz şirketi, bizim öncemizde gemiye girmek istemiş. Ancak, Sahil Güvenlik uyarmış. Ardından da Sahil Güvenlik'le savcılıktan alınan onay ile gemiye çıkıldığı söyleniyor. Ölen benim canım. Benim babam" diye konuştu.

"BULGARİSTAN'DAN EKİBİN NİYE GELMEDİĞİNE CEVAP BULAMADIK"


Babasının ölümüne ilişkin şüpheli durumların olduğunu vurgulayan Bıçakçı, "Gemideki ikinci kaptan Bulgar yetkililere haber gönderiyor. Ya da öyle söylediler. Bunun doğru olup olmadığını bilmiyoruz. Bir saat boyunca haber alınamamış. Haber gelmeyince de İğne Ada'ya geçilmiş. Orada sağlık ekibi gelmiş ancak babam vefat etmiş. Bulgaristan'dan ekibin niye gelmediğine bir cevap bulamadık. Şüphe duyduğumuz şeyler söz konusu. Geminin sorumluları ile avukatlar gemiye niçin çıkmak istemekte? Niçin bize haber verilmeden çıkmak istediler. Açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.