IMG_7325Spor Toto Süper Lig ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da uzun yıllar genel menajer  olarak görev yapan Kamil Dizar, bundan sonra Lacivert Beyaz renkler için mesai vermeye başladı.  Görevinin ilk gününde gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu kulüp tesislerinde ağırlayan Dizar, mükemmel bir başkan ve yönetim kurulunun var olduğu bir kulüpte çalışmaktan onur duyduğunu belirterek, Sarıyer’de göreve başlamanın mutluluğunu bizlerle paylaştı. 

Sarıyer Spor Kulübü tüm Sarıyer halkına, kulüp çalışanlarına, yönetim kurulu ve bizlere emanettir diyen Dizar, kulübün menfaatleri doğrultusunda doğruları yaparak, kulübümüzü layık olduğu yerlere getirmek için çalışcağız. Bulunduğumuz lig zor bir ligdir. Ancak gereklerini Sarıyer’in tüm paydaşları ile birlikte bir araya gelerek arzu edilen amaca ulaşacağımızı ümit ediyorum. Tüm camianın tek yürek olup sahaya pozitif enerjisini verdiği taktirde başarılamayacak hiçbir durumun olmadığını biliyorum.” dedi

Pehlivanoğlu’nun, ‘Niçin Sarıyer’ sorusuna Dizar; İstanbul Büyükşehir Belediye Sporda 2012 Eylül ayı itibariyle yorgunluğum nedeniyle istifa etmiştim. Geçen bir buçuk yıl zaman içerisinde hem dinledim hem de Marmara ve Haliç Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak görev yaptım. 4 aydır genel menajerlik adı altında Türkiye’ de sayılı birçok kulüpten teklifler alıyordum. Ancak Sarıyer için bizimle çalışır mısın? Şeklinde bir istek aldığımda, ayrı bir heyecan duydum. Ve davete icabet ettim. 20 yıl oturduğum Sarıyer ‘in Reşitpaşa Mahallesi’nde ve yıllarca çalıştığım İETT kurumumda Sarıyer’in güzel insanlarıyla iç içe oldum. Bu nedenle Sarıyer’e hizmet etmeyi kendime bir vazife adlederek bu görevi seve seve kabul ettim.

"SARIYER İYİ TAKİP ETTİĞİM BİR KULÜP"

Dizar; “Sarıyer Spor Kulübü’nde gerek sportif başarı, gerekse kurumsal yapılaşma için neler yapılmasını gerektiğini iyi biliyorum. Bunları da önümüzdeki süreçte aşama aşama Sarıyer camiası ile birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum.”Dedi.

Kamil Dizar kimdir? Kısaca tanıyabilir miyiz?

1952 Kosova/Mitrovica doğumluyum. 1956 yılında Türkiye ye göç ettikten sonra sırası ile; Yavuz Sultan Selim, İlkokulu, Şehremini Orta Okulu, Şişli Motor Meslek Lisesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği, Okullarından Mezun oldum. 1978 yılında evlendim.  İki oğlum var.