Sarıyer Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliklerin ilki “Kadın Söyler Hayat Coşar”söyleşisiyle Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde başladı. Moderatörlüğünü Gazeteci ve TV Programcısı İsmail Küçükkaya’nın yaptığı etkinlikte, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cihan Uras, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Demir, Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. İrem Yaluğ Ulubil, Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Dilek Avşar, Minyatür Sanatçısı Günseli Kato, Gazeteci Ebru Baki ve İş kadını Gamze Cizreli kadın kanserlerinde farkındalık yaratmak adına deneyimlerini paylaştı ve önerilerde bulundu.

Genç: Kadın derneklerine minnettarız

Kadın kanserleri konusuna dikkat çekerek, ihtiyaç sahibi hastaların tedavilerini üstlenmeyi amaçlayan Pembe İzler Derneği ve Acıbadem Maslak Hastanesi ile birlikte gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, kadınların ve kadın haklarının sadece 8 Mart’ta hatırlanmaması gerektiğinin altını çizdi. Kadınlar için kurulan derneklere minnettar olduğunu dile getiren Başkan Genç, “Yaşamın kadınlar üzerine oluşturulması ve onların problemlere çözüm bulunmasının önemi büyük. Bu sadece 8 Mart’ta değil, yaşam şekli haline gelmelidir. İstanbul gibi yerde bilinçsizlikler yaşanıyorsa diğer bölgelerde neler oluyor siz düşünün. Gelin program sonrasında buraya gelmeye çekinen kadınlara bire bir ulaşalım. Onların problemlerini dinleyelim. Kadına kadın gibi yaklaşalım” dedi.

Küçükkaya: Kadın meselesini daha çok erkekler konuşmalı

Etkinliğin moderatörlüğünü üstelenen usta gazeteci İsmail Küçükkaya ise programında sık sık pes etmeyen kadınlara yer verdiğini söyledi. Kadın meselelerini daha çok erkeklerin konuşması gerektiğini belirten Küçükkaya, “Bir kadına nasıl davranması gerektiğini öğrenmesi gerekenler önce erkeklerdir. Ben kendime böyle bir rasyonelleştirme yaptım ve alt yapısını kurdum. Kadın söylerse hayat coşuyor. Dedim ki, Türkiye coşkusunu kaybetmiş. Ülkeye coşkuyu getirmek için kadını konuşturmak lazım. Önce annelerden başladım daha sonra başarılı kadın hikayelerini buldum. Aradığımız şey kadının kendine özgü duruşu, yerelden evrensele taşıması gereken başarısı ve bir model almasıdır” diye konuştu.

Başarı hikayelerini anlattılar, kansere dikkat çektiler

İki ayrı bölümde düzenlenen etkinliğin ilk bölümünde iş ve sanat dünyasında başarılı ve güçlü duruşlarıyla rol model olan kadınlar Minyatür Sanatçısı, Ressam Günseli Kato, İş kadını Gamze Cizreli ve Gazeteci Ebru Baki ilham veren öykülerini katılımcılarla paylaştı. “Kadın Söyler Hayat Coşar” etkinliğinin ikinci bölümünde ise alanında uzman hekimler, kadın kanserlerine dikkat çekti.