Sarıyer Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen, Prof. Dr. Nükhet Sirman ve CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Füsun Sökmez’in konuşmacı olarak katıldığı “Şiddetsiz Bir Yaşam İçin; Kadınlar Tartışıyor” semineri, Sarıyer Belediyesi Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.


Son yıllarda ü333lkemizde hızla artan kadına şiddet konusuna dikkat çekmek amacıyla düzenlenen panele, Sarıyer’in yanı sıra İstanbul’un diğer ilçelerinden de kadınlar ve erkekler katıldı. Kadının toplumdaki yeri, ana erkil bir toplumdan ata erkil bir topluma geçiş ve bunun getirdiği olumsuzlukların konuşulduğu seminerde son yıllarda azımsanamayacak ölçüde artan kadın cinayetlerinde siyasi iktidarın payı da masaya yatırıldı.

Panele CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Chp ilçe teşkilatı üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve bir çok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşımız katıldı. Panelin sonunda Meclis Üyeleri Fatik Eker ve Aysın Günen, konuşmacılara birer teşekkür çiçeği takdim etti.