Sarıyer Belediyesi’nin projeleri arasında bulunan Kadın Sığınma Evi’nin hayatta geçirilmemesi vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu.


Sarıyer Belediyesi tarafından başlatılan 4x4 açılışlarla, neredeyse Sarıyer’in her mahallesinde açılış gerçekleşti. Sarıyer Belediyesi’nin projeleri arasında bulunan ve vatandaşlar tarafından çok beğenilen Kadın Sığınma Evi ile ilgili çalışmanın başlamaması Sarıyerlileri üzdü. Projenin başlamaması ve yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmaması, vatandaşlar arasında “Askıya mı alındı” yorumlarına neden oldu.

Çalışmalar devam ediyor!


Sarıyer Belediyesi resmi sitesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sayfasında “Çocuk ve kadınlara yönelik şiddet hareketleriyle, töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi amacıyla Kadın Sığınma Evleri proje çalışmalarımız devam etmektedir” denilmesine rağmen her hangi bir çalışma başlatılmış değil. ,

Vatandaşlar: Bu eksiklik bir an önce giderilmelidir


Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Sarıyer’de kadın sığınma evinin olmaması büyük bir eksiklik olduğunu belirten vatandaşlar Hem yasa gereği hem de belediyenin kendilerine söz verdiğini hatırlatarak, bu eksikliğin bir an önce giderilmesini istedi.