Boğaziçi Üniversitesi kız öğrenci yurduna girerek, bir kız öğrenciyi jiletle yaralayan saldırgan, mahkemede "Yanlışlık oldu" dedi.


Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü içinde bulunan kız öğrenci yurduna girerek, bir kız öğrenciyi jiletle yaralayan ve hakkında 20 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılan Yasin Polat'ın yargılanmasına devam edildi.  İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya mağdur kız öğrenci G.G.B katılmazken, tutuklu bulunan sanık Yasin Polat, cezaevinden getirilerek duruşmada hazır bulundu. Mahkeme Başkanı sanık Polat'ın avukatının duruşmaya gelmediği için savunmasını alamayacağını belirterek tanıkların dinlenmesine karar verdi.

"Kız, korku içinde ağlıyordu"


kiz-ogrenci-yurdundaki-jiletli-saldirgan-Tanık N.B.Ç. olay anını anlattı. Yaz okuluna kaldığı için kız yurdunda olduğunu ve odada tek başına kaldığını anlatan N.B.Ç., "Sabaha karşı yan odadan bir takım seslerin gelmesi üzerine uyandım. Bir erkeğin 'sus, sus' dediğini, kızın da ağlamaklı sesler çıkarttığını işittim" dedi. Kız yurdu olduğu için, duyduğu erkek sesi üzerine tedirginlik yaşadığını belirten N.B.Ç., odadan çıkarak alt kata indiğini ve burada bekleyen resepsiyon görevlisine seslenip tekrar yukarıya çıktığını ve seslerin geldiği odanın kapısını açtığını söyledi. N.B.Ç., "Işığı açtığımda yatağın yanı başında her ikisini de ayakta gördüm. Erkeğin üzeri kanlar içindeydi. Kızın da ellerinde ve üzerinde kanlar vardı. Korku içinde ağlıyordu. Hemen, erkeğe 'ne yapıyorsun' diye bağırdım. Beni görünce şaşırdı.

Ölümle  tehdit etmiş


Üzerime doğru geldi. İtekledi ve dışarı çıktı. Koridora çıktığında nereye gideceğini şaşırdı. Başka odalara girip çıkmaya başladı. Bu sırada yardım istediğim resepsiyon görevlisi de kata geldi. Onunla da boğuştular. Onu da aştıktan sonra merdivenlerden inerek kaçtı" diye konuştu. Tanık öğrenci, olayın ardından saldırıya uğrayan kız öğrencinin kendisine, "Boğazıma jilet dayamıştı. Bağırmam durumunda beni öldürmekle tehdit etti" dediğini de belirtti.

"Yanlışlık Oldu"


Daha sonra tanık beyanına karşı söz verilen sanık Yasin Polat, tanık öğrencinin anlatımlarını kabul etmediğini belirterek, "Önceki ifadelerimde de belirttiğim gibi odaya yanlışlıkla girdim. Bana 'ne arıyorsun' diye üzerime gelince korkup, üzerimde taşıdığım jileti çıkardım. Kendimi korumaya çalıştım" dedi.

"Üzeri kanlı bir erkek gördüm, odadan odaya giriyordu"


Daha sonra kız öğrenci yurdunda erkek resepsiyonist olarak çalışan A.S. tanık olarak dinlendi. Olay öncesi yangın merdivenin alarmının çaldığını ve sabah erken olduğu için sesi hemen kapattığını anlatan A.S., "Merdiveni kontrol edecektim ancak, o sırada yurtta kalan N.B.Ç. üst kattan bana seslenerek yukarı gelmemi istedi. Ben de yukarı çıktım. Gömleğinin üzeri kanlı bir erkek gördüm. Odadan odaya giriyordu.

Sanırım çıkış kapısını arıyordu. Kendisini tuttum. Merdivenlerden aşağıya doğru çıkarmaya çalıştım. Bu sırada boğuşmaya başladık. Ancak elimden kurtularak dışarıya doğru kaçtı" diye anlattı.

Sanıktan tanığa suçlama


Tanık beyanına bir diyeceğinin olup olmadığı sorulan sanık, tanığın anlattıklarını kabul etmediğini belirterek, "Ben odadan çıkarken şuan tanıklık yapan kişi de yan odadan iç çamaşırlarıyla çıktı" dedi.

Bu durum üzerine N.B.Ç. söz alarak sanığın yalan söylediğini A.S.'yi üç yıldır tanıdığını ve resepsiyon görevlisi olarak çalıştığını, olay anında da alt katta ve üzerinde iş kıyafetlerinin bulunduğunu söyledi.

16 yıldan 20 yıla kadar ceza isteniyor


Soruşturmayı yürüten savcılık, olay sonrasında yakalanan şüphelilerden Yasin Polat hakkında "cinsel saldırıya teşebbüs", "kesici aletle yaralama", "konut dokunulmazlığını bozma" suçlarından 16 yıldan 20 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Bu arada suça iştirakten hakkında soruşturma yürütülen diğer şüpheli Ş.P. hakkında ise takipsizlik kararı verildi.