Sarıyer Baltalimanı’nda yenilenen Japon Bahçesinin açılış törenine katılan Japon Başbakanı Shinzo Abe, Paris’te yaşanan terör saldırısının “şoke edici” olduğunu söyleyerek, “Nedeni ne olursa olsun teröre kesinlikle izin vermeyeceğiz. Japonya olarak terör olaylarının meydana gelmemesi için uluslararası toplumla dayanışma içerisinde çalışacağız” dedi.


genç

Japon Başbakanı Shinzo Abe, Sarıyer Baltalimanı'nda bulunan Japon Bahçesinin yenilenmesinin ardından yeniden açılması için düzenlenen törene katıldı. 2003 yılında yapılan Japon bahçesi, tadilattan geçerek yeniden halkın kullanıma açıldı. Japonya Başbakanı Shinzo Abe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve kardeş şehir Shimonoseki Belediye başkanı Tamoaki Nakao, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Baltalimanı’nda yenilediği Japon bahçesini açılış törenini gerçekleştirdi.

Saldırıyı kınadı


Japon Başbakanı Shinzo Abe, Paris'te yaşanan terör saldırısının ile 'şoke edici' olduğunu ifade ederek, 'Nedeni ne olursa olsun teröre kesinlikle izin vermeyeceğiz. Japonya olarak terör olaylarının meydana gelmemesi için uluslararası toplumla dayanışma içerisinde çalışacağız" diye konuştu.

 Abe: İki ülkenin dostluğu sonsuza dek sürsün


abeJapon Bahçesinin yenilenmesi projesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Shimonoseki ile İstanbul’un kardeş şehir olduğunu hatırlattı. Japon bahçesinin 2003 yılında açıldığına dikkati çeken Abe,  kardeş şehir anısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olan Yamaguchi ile Shimonoseki şehrinde bulunan “Hi no Yama Parkı Türk Lale Bahçesi”nin olduğunu söyledi. Parka 50 bin lalenin her yıl dikildiğini anlatan Abe,“Japonya olarak insanlar ve kültürel arası değişimi daha da derinleştireceğiz. Shimonoseki ile İBB arasındaki dostluğun gelişmesinden memnunuz. Baltalimanı’ndaki Japon bahçesi ile ülkemizin dostluk ilişkilerini sonsuza kadar geliştirmek için, önemli bir park olarak İstanbullular için çok fazla ziyaret edilecek bir yer olmaya devam edeceğini umut ediyorum. Sayın Kadir Topbaş’ın önümüzdeki dönemde Shimonoseki kiraz zamanında ülkemizi ziyaret edeceğini duydum. Bu da mutluluk verici.”

Topbaş; Bahçe; Türk ve Japon dostluğunun simgesi


top Kültürel değerlerin insanları birbirine yaklaştıran ortak değerler olduğuna dikkat çeken Topbaş, tarihin çeyiz sandığı olan İstanbul’un son yıllarda çok sayıda Japon iş adamlarının Türkiye’de birçok işe imza attığını ve bunları çok önemsediklerini söyleyerek,  “Japon Bahçesi’ni iki ülke arasındaki dostluk simgesi olarak görmekteyiz. Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk gibi bu bahçenin de her daim canlı olmasını arzu etmekteyiz. Bu güzel Japon Bahçesi’ni tüm İstanbulluların Japon tadını alacağı şekilde yeniledik, hizmete açıyoruz. Halkımızın bu bahçeyi ziyaret etmesini özellikle tavsiye ediyorum” dedi.

Açılış törenine; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve Japon belediye başkanları ve iş adamları katıldı.