İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Yeşil Ölçüm (Green Metric) sıralamasında ilk 100 içerisine giren tek Türk üniversitesi olmaya hak kazandı. Uluslararası alandaki bu başarıda üniversitenin Sarıyer Ayazağa'daki yerleşkesi pay sahibi oldu.

İTÜ, listeye 619 üniversite içerisinden 77. sıradan girdi. Konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, yeşil kampüs hedeflerini anlattı. Karaca, Ayazağa'daki yerleşkenin şehrin adeta doğaya kapı açtığını belirtti. 5 yıldan bu yana Yeşil Kampüs Projesi ile 5 yıldan bu yana güzel bir görünüme kavuştuğunu kaydeden Karaca, şöyle konuştu: "Doğadaki güzelliğin aktif yaşam ile buluşmasına imkan sağlandı. Bu çalışmaların içerisinde yaya dostu kaldırımlar sayılabilir. Yürüyüş ve bisiklet yolları, peyzaj çalışması, kampüs içerisinde bulunan aydnlatmalar, spor alanları örnek gösterilebilir."

"DOĞAYLA DOST KAMPÜSLER"


Karaca, İTÜ'nün bilim ve teknoloji ürettiğini, bunu yaparken de doğayla dost kampüsleri ile örnek teşkil ettiğini belirterek şunları kaydetti: "Bizim yerleşkelerimiz, vakit geçirmekten keyif alınan yerler. Huzur vermekte. 250. yıla yaklaştığımız günlerde kurumun kimliğine yakışan kampüs oluşturacağız."