Sarıyer Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında İstinye Tersane alanında Apolas Lermi, Hikmet Karadeniz ve Ahmet Mercan sahne aldı.


karadenizSarıyer Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan ayı etkinliklerinde Anadolu'nun dört bir yanından ezgileri taşıyan türkülere hep bir ağızdan eşlik eden Sarıyerliler, çekilen halayda, oynanan horonda birbirlerine kenetlendiler. Temmuz ayının ilk günü düzenlenen konserde Hikmet Karadeniz ve Ahmet Mercan ilk olarak sahneye çıktı. Sarıyerlilerle buluşmak için Ankara'dan gelen Karadeniz ve Mercan, yıllarca dillerden dillere dolaşan türküleri seslendirdiler.

Madımak Katliamı unutulmadı


Karadeniz müziğinin genç seslerinden biri olan Apolas Lermi, hayranları tarafından büyük bir heyecanla karşılandı. 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak'ta yaşanan katliamda hayatını kaybedenleri anan Lermi, Sivas yöresine ait bir türkü seslendirdi. Konser sırasında cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çeken Apolas Lermi hayranları, gecenin sonunda söylenen şarkılarda yerlerinde duramayarak horon oynadılar.ismail erdem

Erdem’den sanatçılara çiçek

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç adına sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti. Başkan Genç, Barış, Huzur ve Hoşgörü Alanı'nı ziyaret ederek, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi, alanda satış yapan esnafla sohbet etti.