Sarıyer Belediyesi, eğitime verdiği destekle geleceğe yatırım yapıyor.

Sarıyer Belediyesi'nin bünyesindeki Sarıyer TV, belediye bünyesinde gerçekleştirilen eğitim hizmetlerine ilişkin geniş bir bilgilendirmenin yapıldığı videoyu izleyiciyle paylaştı. Yapılan paylaşıma göre, öğrencilerin, sağlıklı, güvenli koşullarda, kütüphane, konferans, tiyatro, spor salonlarıyla desteklenmiş okullarda eğitim almaları için tadilat çalışmaları sürüyor. Sarıyer Belediyesi, sadece 2017 yılında ilçe sınırları içerisinde bulunan 96 okuldan 46'sında bakım ve onarım çalışması yaptı. Özel çocukların eğitim gördüğü Şehit Üsteğmen Ali Büyükdicle Uygulama Okulu'nu engelli kullanımına uygun olarak baştan aşağı yeniledi.


GÜNDÜZ BAKIMEVLERİNDE EĞLENCELİ EĞİTİM


Açılan gündüz bakımevlerinde 3-6 yaş grubundaki çocukları hem hayata, hem de okul yaşamına hazırlıyor. Çocuklar, uzman eğitimciler eşliğinde okuma yazma, el becerileri, müzik, yabancı dil, drama, fen ve doğa gibi birçok konuyu eğlenerek öğreniyor.

BURS VERİLEN ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI


2012 yılında bin 663 öğrenciyi, verdiği bursla desteklemeye başlayan Sarıyer Belediyesi, geçtiğimiz yıl 5 bin öğrenciye eğitim yardımında bulundu. 2017-2018 yılı için burs verdiği öğrenci sayısını ise 7 bin 500'e çıkardı. Bu bursların kaynağı da geri dönüşen çöpler oldu.

SARIYER AKADEMİ'DEN BÜYÜK BAŞARI


Sarıyer Akademi de öğrencilere ücretsiz destek sağlıyor. Haftanın 6 günü eğitim veren Sarıyer Akademi, öğrencileri konu anlatımlı ders kitapları, genel deneme sınavları, konu tarama testleriyle bütünlüklü bir programla sınavlara hazırlıyor. 2 yıl önce kurulan Sarıyer Akademi, geçen yıl TEOG'da yüzde 100 yerleştirme başarısı sağladı. 120 öğretim kurumu arasında, 34. sıradan 10. sıraya yükselerek, başarısını taçlandırdı.


SAGEM'DEN ÖĞRENCİLERE SOSYAL ORTAM


Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM)'in 11 şubesinde 6 bin 500'den fazla 7-14 yaş grubu öğrenciye ders eğitimi veriliyor. Kütüphane ve internet gibi bilgiye ulaşım araçları sunuluyor. Satranç ve sinema kulüpleriyle öğrencilere sosyal ortam oluşturuluyor.

YAZ SPOR OKULLARINDA BEDENLER GELİŞİYOR, ZAMAN EĞLENCELİ GEÇİYOR


Okullar kapandığında da yaz spor okulları devreye giriyor. Öğrenciler hem bir spor dalıyla bedenlerini geliştiriyor, hem de eğlenceli zaman geçiriyor. Geçen yıl 8'incisi düzenlenen okullara 3 binden fazla öğrenci kayıt yaptırdı. Öğrenciler bu okullarda 10 branşta hizmet alıyor. Spor malzemesi ve servis ise Sarıyer Belediyesi tarafından ücretsiz sağlanıyor.

ÇOCUKLAR SANATLA BULUŞUYOR


Sanat kursları da çocukları sanatla buluşturuyor. Bu kurslar da ücretsiz olarak sunuluyor. Çocuk tiyatrosu da her sene yüzlerce çocuğu ağırlıyor. Çocuklara sanatı sevdirmek üzere sahnelenen birbirinden eğlenceli oyunlar ücretsiz olarak sunuluyor.



KONUK EVİ, ÖĞRENCİLERE SICAK YUVA OLUYOR


Sarıyer Belediyesi, ilçe dışından gelip Sarıyer'de okuyan üniversite öğrencilerine destek oluyor. Bu amaçla 2011'de açılan Bahçeköy'de açılan Kız Konuk Evi, sunduğu modern olanaklarla öğrencilere sıcak bir yuva oluyor. Kütüphaneler de öğrencilere hizmet veriyor. Zengin kaynak ve test kitapları, sakin ders çalışma ortamı ve çay ikramı öğrencileri bekliyor. Yarıyıl tatilinde de çocuklar için karne şenliği düzenleniyor. Havuzdan ücretsiz yararlanma da sağlanan imkanlardan biri.