Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, son günlerde bazı medya kuruluşlarında çıkan "CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, iş adamı Bülent Eczacıbaşı'nın okul inşaatı için bağışladığı 4 milyon 328 bin TL'yi gasp etti" başlıklı habere konu olan iddia ile ilgili gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

Uskumruköy’deki okulun yeniden yapılması için bağışlandığı iddia edilen 4 milyon 328 bin TL, Sarıyer ve Türkiye gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Özellikle bazı ulusal gazete ve televizyonlarda da geniş yer bulan konunun perde arkasını Sarıyer Posta açıklıyor.

“Okul yapımı MEB yetkisindedir”

Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yaptığı yazılı açıklamanın ardından Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, söz konusu olayın tüm ayrıntılarını Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlattı. Atalay, “Mülkiyet İl Özel İdaresi’ne ait. Burada 18. Madde uygulaması yapılırken, Donatı Oranı olarak İl Özel İdaresi’ne tescil edildi. Bu alan okul yeri olarak ayrıldı ve 2003 yılında imar planları onaylandı. Okul yapımında yetkili olan kurum da Milli Eğitim Bakanlığı’dır. 20, 40 ve 60 derslikli okullar MEB tarafından onaylanıyor ve ilçe belediyelerine gönderilerek ruhsat veriliyor. Daha sonra da ihale yapılıyor. Yani belediyelerin 5393 sayılı yasaya göre belediyelerin okul yapma veya ihaleye çıkarma gibi bir görevi yok. Söz konusu para bağış değil. Tamamen imar kanunu ölçeğinde ve bu kanunun gereklerine göre yapılmış bir işlemdir. O dönem de bahsedilen para muhtarlık bütçesine yatırıldı. Bu miktar farklı alanlarda da kullanılabilirdi, fakat muhtar okul yaptırma niyetindeydi. Ancak 3 sene boyunca bize Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bize gelen ne bir proje ne de bir imar durumu oldu” ifadelerini kullandı.

Tüm Türkiye’nin merak ettiği konuyu Sarıyer Posta açıklığa kavuşturuyor. Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay ile yaptığımız röportajın tamamı gazetemizin 129. Sayısında.

BENZER HABER: Başkan Genç’ten okul iddiasına cevap geldi

https://www.sariyerposta.com/siyaset/baskan-gencten-okul-iddiasina-cevap-geldi-h59277.html