Şehir Hatları filosuna 3 adet "double ended" tipi yolcu gemisinin katılması nedeniyle tören düzenlendi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da altyapıdan çevreye, ulaşımdan sağlığa kadar tüm alanlarda yatırım ve hizmetlerine 11 yıldır hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda;164 yıllık Şirket-i Hayriye geleneğini devam ettiren Şehir Hatları filosuna engelli erişimine uygun, konforlu yeni 3 gemi kazandırdı.

Şehir Hatları filosuna 3 adet "double ended" tipi yolcu gemisinin katılması nedeniyle düzenlenen törende açılış konuşması yapan Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, hizmet vurgusunda bulundu.

Yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak


Hizmete giren yeni gemiler sefer başına yüzde 25 yakıt ve zaman tasarrufu sağlıyor.. İstanbul’da deniz ulaşımının toplam ulaşımdaki payını arttırmak, deniz trafiğinde standart belirlemek ve mevcut ulaşım sistemlerini daha hızlı entegre ve koordine etmek amacıyla, filoya katılması planlanan gemiler teknolojinin son yenilikleriyle donatıldı. Yeni gemilerin boyu 42, eni 10 metre ve 12 deniz mili hız yapabiliyor.

Gemilerin teknik özellikleri


1- Double&Ended formunda tekne yapıları olacak. ( Double&Ended: İki yönlü hareket kabiliyetine sahip).
2- İki taraftan da hidrolik rampa özelliği sayesinde, yolcu alma ve yolcu tahliyesi güvenli bir şekilde sağlanıyor.
3- Teknenin baş ve kıç tarafında bulunacak hidrolik rampaları sayesinde, engelli vatandaşların kullanımına imkan verecek, diğer yolcuların ise hızlı ve emniyetli geçişini sağlıyor..
4- Teknenin yanaşma ve kalkış manevralarında dönüş yapmayarak %25 zaman ve yakıt tasarrufu sağlıyor.
5- Teknede bulunan panoramik manzaralı seyahat imkanı ile yolculuk keyfi üst düzeyde.
6- Teknenin yanaşma şekli ile mevcut iskelenin daha verimli kullanılması sağlanıyor..
7-Düşük karbon salınımı ile çevreci bir motor teknolojisine sahip dizaynı ile İstanbul’a yeni bir tekne forumu sağlıyor.
8- Gemiler birbirleri üstüne bağlanabiliyor. Gemilerden her biri diğerini yedekleyebilir özelliklerde. Gemi üst yapısı da buna uygun olacak şekilde tasarlanmış.
9- Otomatik Yolcu Geçiş Kapıları kapalı pozisyonda iken hidrolik/elektronik ve manuel kilitleme sistemleri var.