İstanbul’un taze sebze ihtiyacını karşılayan ve kent merkezine yakın tarım alanlarından olan Sarıyer’deki Gümüşdere bostanlarına atık arıtma tesisi kurmayı planlayan İSKİ’ye yargıdan kötü haber geldi.


İstanbul 4. İdare Mahkemesi, bostanların tarım dışı amaçlı kullanılmasının hukuka uygun olmadığını belirterek dava konusu işlemi iptal etti.

f130a49c15adf32b096e9b70b654Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarım alanı kabul edilen Gümüşdere köyündeki bostanlara arıtma tesisi yapmayı planlayan İSKİ yargıya takıldı. İstanbul’un taze sebze ihtiyacını karşılayan bostanlarla ilgili İSKİ projesini İstanbul 4. İdare Mahkemesi söz konusu alanlar “tarım dışı kullanılamaz” diyerek iptal etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarım alanı olarak kabul edilen araziye atık arıtma tesisi yapılması için Toprak Koruma Kurulu’ndan iki yıl önce Mart ayında karar çıkmış, Kurul, yaklaşık 600 dönümlük, tek parsel olan arazinin 80 dönümünün tarım statüsünden çıkarılarak İSKİ’ye tahsis edilmesine karar vermişti.