Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’da geçmiş dönemde CHP yönetiminin ağaçları kuruttuğunu öne sürdü. Bakan Eroğlu, CHP’nin yönettiği ilçeler arasında yer alan Sarıyer’i de emsalin artığı olarak nitelendirdi.

Eroğlu, Nevşehir’de DSİ Tesisleri’nin toplu temel atma törenine katıldı. İlde Valilik ve belediye ziyaretleri yapan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nda da gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Eroğlu’nun gündeminde İstanbul yer aldı. CHP’yi hedefe koyan Eroğlu, geçmiş yıllarda CHP’nin bu şehirdeki ağaçları kuruttuğunu öne sürdü. Sarıyer, Kadıköy, Beşiktaş, Şişli ilçelerini de emsalin artığı olarak nitelendirdi. Bu ilçelere CHP’nin hakim olduğunu anımsatan Eroğlu, İstanbul’da yeşil alanın arttığını dile getirdi.

“CHP’Lİ BELEDİYELERE FİDAN VEREBİLİRİZ”


Muhalefet belediyelerinde fidan bulunmadığı için 10 ilçede topla 10 bin dağıtım yaptıklarını kaydeden Eroğlu, “Toprakla 18 bin fidan buluştu” dedi. CHP’li yerel idarelerdeki gökdelenlere bakılmasını isteyen Eroğlu, ağaçlandırmanın önemine dikkat çekti. Bundan sonra toprağı kaybolan meraları da ağaçlandıracaklarını belirten Eroğlu, “CHP’li idareler isterse, kendilerine fidan veririz” dedi.