Türk siyasi tarihinde ilk kez kurulan "geçici hükümet"in bakan koltuğunda ilk kez başörtülü bir kadın oturdu. Türkeş soyadı, tam 37 yıl 8 ay sonra bir kez daha kabinede yer aldı.


7 Haziran seçim sonuçlarının tek başına iktidar olanağı vermemesi, iki ay süren hükümet kurma çalışmalarının sonuçsuz kalması, Türk siyaset tarihinde ilk kez Geçici Seçim Hükümeti kurulmasını zorunlu kıldı. Bu görevi üstlenen Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun seçim karmasına, AK Partili bakanlar ve AK Parti ile çalışan bürokratlar damgasını vurdu. Kabinedeki en büyük sürpriz ise İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile başörtülü bakan Ayşen Gürcan oldu. Kabinede 3 isim liste dışı kaldı.

İlk’lerin hükümeti


Türk siyasi tarihinde ilk kez kurulan "geçici hükümet"in bakan koltuğunda ilk kez başörtülü bir kadın oturacak. Türkeş soyadı, tam 37 yıl 8 ay sonra bir kez daha kabinede yer aldı.

Bir yılda iki hükümet


Recep Tayyip Erdoğan 'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından AK Parti Genel Başkanlığı'na getirilen Ahmet Davutoğlu, 29 Ağustos 2014'te 62. Hükümet'i kurmuştu. Davutoğlu, tam 1 yıl sonra ikinci kez Cumhurbaşkanı 'na hükümet listesi sundu.

Türkeş Başbakan Yardımcısı


Davutoğlu'nun teklifini kabul etmesiyle MHP tarafından lince maruz kalan MHP Milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakan Yardımcılığı'na getirildi.

37 yıl 8 ay sonra


MHP Kurucu Başkanı merhum Alparslan Türkeş, 2 kez yürüttüğü Başbakan Yardımcılığı görevinden 5 Ocak 1978'de ayrılmıştı. 37 yıl 8 ay sonra oğul Türkeş, kabinede yine Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.