Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı kongresinin güçlü adaylarından Mimar Erdal Sarıgöl, adaylık sürecini, partisi adına ortaya koyduğu hedefleri ve çalışmalarını Sarıyer Posta Gazetesi’ne anlattı. Sarıgöl, “Sen, ben, biz kavgası olmadan; ülkemizin menfaatleri için bir çalışma içerisinde olacağız. Ben Sarıyer’de bunu yapmaya talibim” ifadesini kullandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Teşkilatı, 9 Aralık’taki seçimlere büyük bir heyecanla hazırlanırken, adaylar çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor. Seçimlerin güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Mimar Erdal Sarıgöl; adaylık sürecini, partisi adına ortaya koyduğu hedefleri ve çalışmalarını Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlattı. Adaylığını, delegasyon seçimlerinden önce açıkladığını anımsatan Sarıgöl, “O zamandan bugüne adaylık çalışmalarım devam ediyor. Sarıyerlilerle, mahallelerdeki delege arkadaşlarımızla, üyelerimizle, partililerle uzun bir çalışma yaptık. Mahalle delegasyon seçimleri öncesinden başlayan bir hareketti bu. Delegasyon seçimlerinde tüm mahallelerde listeler yarıştı. Sonunda 418 delegenin belli olduğu, listenin ilçe seçim kuruluna verildiği döneme geride bıraktık. İlçe başkanlığı seçimlerine gidiyoruz” dedi.
SARIGÖL: SÖYLENTİLER GERÇEK DIŞI

Adaylıktan çekileceğine ilişkin ortaya atılan iddialara cevap veren Erdal Sarıgöl, “Benim adaylıktan çekildiğim yönündeki söylentiler tamamen uydurma, dedikodu ve gerçek dışı. Biz ekip arkadaşlarımızla beraber yolumuza devam ediyoruz. Adaylığımızı sonuna kadar da sürdüreceğiz. Üstelik ilçe başkanlığını kazanacak adayız.
“TÜRKİYE’NİN KADERİNİN BELİRLENECEĞİ
GÜNLERE GİDİYORUZ”

Sarıgöl, 2019’da yapılacak yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, CHP ve Türkiye için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti: “2019 yılı, partililerin ve tüm Hayır bloğunun birlik ve beraberlik içinde olacağı dönem. Bu dönemde partimizi seçime götürecek çok güçlü kadrolar lazım. Üyemizle, seçmenimizle, bize yakın olan diğer seçmenlerle ve bizimle aynı safta duran tüm yurttaşlarımızla beraber Türkiye’nin kaderinin belirleneceği günlere gidiyoruz. Sen, ben, biz kavgası olmadan; ülkemizin menfaatleri için bir çalışma içerisinde olacağız. Ben de Sarıyer’de bunu yapmaya talibim.”
“CHP’DE EN KUTSAL GÖREV PARTİ ÜYELİĞİDİR”

Aday olmasındaki başlıca nedenleri açıklayan Erdal Sarıgöl, “Ben 1980 sonrası, 9 Eylül 1992 yılında yeniden kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucu ilçe yöneticisiyim. 25 yıldır CHP okulunda okuyan bir öğrenciyim, 25 yıldır partime emek veriyorum. Partimin verdiği görevleri layıkıyla yaptım. Bu sürede partimiz ve Sarıyer ile ilgili çok şeyler biriktirdim. Ayrıştırıcı olmayan, bütünleştirici birçok çalışmanın içerisinde oldum. Mesleğim gereği Sarıyer’in sorunlarıyla ve bunların çözümleriyle ilgili düşünceler geliştirdim, hayata geçirdik. Parti örgütünün sorunlarını ve bunların nasıl aşılacağını biliyorum. CHP’deki en kutsal görev, parti üyeliğidir. Parti üyeliği hariç görevlerin tümü, partiye hizmet etmek için talep edilen yerlerdir. Ben tüm bu sorunlara ve çözümlere vakıf olmam sebebiyle bilgi ve birikimimi CHP’ye ve Sarıyer’e aktarmak için adayım. Amacımız son yerel seçimlerde aldığımız yüzde 51’in üzerindeki oyu yüzde 60’a çıkarabilmek, İstanbul’un CHP’li bir belediye başkanı tarafından yönetilmesine yardımcı olmak, Genel Seçimlerde Türkiye’nin 20 yıldır yaşadığı bu sıkıntılardan kurtulmasına katkı sunmak” ifadelerini kullandı.
“BU YARIŞ, PARTİ İÇİ BİR YARIŞTIR”

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı seçimlerindeki aday bolluğu ile ilgili düşüncelerini paylaşan Sarıgöl, “Bir kere adayın çok olması kötü bir şey değil. Aksine CHP’nin demokratik geleneklere sahip olduğunu gösterir. CHP’den başka delegasyonunu mahallelerdeki demokratik yarışlarla belirleyen, herkesin kendi özgür iradesiyle ‘ben adayım’ diyebildiği bir başka parti yok. CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne kendi parti içi dinamiklerini geliştirerek gelen bir partidir. Türkiye’yi yönetmeye talip olan bir parti, kendi içerisinde de bu yarışı demokratik yöntemlerle sürdürür. Arkadaşlarımızdan her birisi CHP’nin ilçe başkanı olabilecek niteliktedir. Bu yarış parti içi bir yarıştır. Tüm arkadaşlarımız, bu duruma hassasiyetle özen gösteriyorlar. Bir seçim yapılacak, kongre salonundan bir ilçe başkanı çıkacak. Diğer bütün aday arkadaşlarımız da CHP’lilik bilinciyle partideki görevlerine devam edecekler. Parti adına çalışmayı sürdürecekler. Ben başkalarının beklentilerinin aksine hiçbir kırılganlık olmayacağını biliyorum” dedi.