Özel Haber: Ahmet CİRİK 

Kentsel dönüşüm projesine karşı verdikleri itiraz dilekçeleri kabul edilmeyen FSM ve Baltalimanı mahalle sakinleri, projeyi uygulamaya koymaya hazırlanan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne dava açıyor. 

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet ve Baltalimanı mahalleleri için hazırlanan kentsel dönüşüm projesini, halkın itiraz dilekçelerine rağmen uygulayacağını açıkladı. İki mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesine karşı 7 bine yakın itiraz dilekçesi veren FSM ve Baltalimanı mahalle sakinleri ise, projenin iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açacak.
ARSLAN: ÖNCE TAPULARIMIZI İSTİYORUZ

Gazetemize açıklamalarda bulunan Baltalimanı Mahalle Muhtarı Ali Haydar Arslan, FSM Mahalle Muhtarı Osman Karaçam ile birlikte bölge halkına bilgi verdiklerini belirtti. Vatandaşların 16 Ocak 2018 Salı gününe kadar dava açabileceklerini kaydeden Muhtar Arslan, “Mahalle halkı için Salı günü saat 9.00’da otobüs kaldıracağız. Bu projeye karşı açılacak davaya 6 bin hanenin müdahil olacağını düşünüyoruz. Bizler önce tapularımızı istiyoruz. Tapuları halka versinler. Bölge halkı olarak kentsel dönüşüm değil, yerinde dönüşüm talep ediyoruz. Dönüşüm kararını vatandaşlar kendileri almalılar” dedi.
“SARIYER BELEDİYESİ’NİN AÇTIĞI DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıyer Belediyesi’nin imar planını iptal ettiğini ve Sarıyer Belediyesi’nin bu iptale karşı bir dava açtığını anımsatan Baltalimanı Mahalle Muhtarı Ali Haydar Arslan, “FSM ve Baltalimanı mahalle sakinleri olarak Sarıyer Belediyesi’nin açtığı bu davaya da müdahil olacağız. Sarıyer’in tamamında insanların tapularına kavuşmalarını talep ediyoruz” ifadesini kullandı.