Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı devam eden cemevi resmi açılışı için gün sayıyor. Muhteşem bir ihtişama sahip olan Cemevi ve modern mimarisiyle göz kamaştırıyor.


3Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı devam eden cemevinin hizmete girmesine sayılı günler kaldı. Yapımında son aşamaya gelen cemevinin ismi konusunda anlaşılmaya varıldı. cemevinin ismi “ İmam Hüseyin Cemevi” olacağı belirtiliyor. Yapımı için vatandaşların ve hayırsever işadamları el ele verdiği Cemevi, 3 milyon 600 bin liraya mal oldu. 6 kattan oluşan binada; konferans salonu, aşevi, kurban kesim merkezi, kütüphane olmak üzere birçok sosyal bölüm bulunuyor.

Kubbede 12 İmam Temsilisarıyer cemevi


Cemevinin tavanında 12 İmam’ı (Ali, Hasan, Hüseyin, Zeynel Abidin, Muhammed el-Bakır, Cafer-i Sadık, Musa el-Kâzım, Ali er-Rıza, Muhammed el-Cevâd, Ali Naki, Hasan el-Askeri ve Muhammed Mehdi) temsilen onikigen kubbe bulunuyor. Yüksekliği 13 metre olan kubbe özel camlarla süslendi.

Sadece dini hizmet yapılmayacak


Sarıyer halkının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenensarıyer cemevi cemevinin içinde din hizmetleri dışında eğitim çalışmaları, kurslar, konferans, aşevi ve benzeri amaçlarda kullanılması için tasarlandı. 6 katlı olarak yapılan cemevinin içinde 5 adet oda, bir müze, 346 koltuk kapasiteli konferans salonu, 600 kişinin aynı anda yemek yiyeceği aş evi, 4 ayrı cenazeyi aynı anda barındırabilecek bir morg bulunuyor. Cemevi’nde cenaze hizmeti verilebilecek bir kat bulunurken, zemin katta ise 20 araç kapasiteli otopark bulunuyor.

Kıral: Sadece Alevilerin Değil, Tüm Sarıyerlilerin Evi Olacak


 sait kıralKonuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Cem Vakfı Sarıyer Şube Başkanı Sait Kıral cemevinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “ Büyük gayretler sonucu cemevini son aşamaya ulaştırmanın sevincini yaşıyoruz. Bu cemevi Sadece Alevilerin değil tüm Sarıyerlilerin evi olacak. Kooperatiflere, derneklere, okul aile birliklerine,  genel kurularını yapabilecekleri, toplantılarını düzenleyecekleri,  konferans yapabilecekleri sosyal kültürel bir merkez olarak da hizmet edecek.” dedi.