İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Sarıyer sahilinde bulunan balıkçı teknelerinin merdivenlerini, demir korkulukları kötü görüntü oluyor diye kesmesi balıkçılar tarafından tepkiye neden oldu.


 

ibbİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla Beşiktaş’tan başlanarak Sarıyer sahili boyunca sahilde kötü görüntüye neden olan nesneler kamyonlara yüklendi. Çayırbaşı’dan başlanarak sahil boyunca deniz kenarındaki demirleri söken Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kamyonlar ve iş makineleriyle söküme başladı.

Balıkçılardan tepki


Temizlik çalışmaları sırasında balıkçıların teknelere inmesi için yaptıkları merdivenlerin de kesilmesi üzerine balıkçılar, zabıta ekiplerine tepki gösterdi. Kendilerine bu konuda herhangi bir uyarı gelmediğini ve teknelere merdiven olmadan inip binemeyeceğini belirten tekne sahipleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

İBB ekipleri çalışmayı durdurdu


erdal taşkentTartışmaların artması üzerine Büyükdere Balıkçılar Derneği Başkanı Erdal Taşkent’in bir takım görüşmeleri sonucu, çalışmalar geçici olarak durduruldu. İBB ekipleri kestikleri demirleri kamyonlara yükleyerek, sahilden ayrıldı.

Taşkent: Balıkçılar mağdur edildi


Büyükdere Balıkçılar Derneği Başkanı Erdal Taşkent’in gazetemize yaptığı açıklamada balıkçıların mağdur edildiğini belirterek,“Yapılan bu çalışmayla balıkçılarımız mağdur edildi. Yükseltinin fazla olduğu Sarıyer sahilinde merdivensiz tekneye inmek mümkün değil. İBB ekiplerinin herhangi bir proje, bir alternatif sunmadan bu çalışmayı başlatmasına anlam veremiyoruz. Merdivenleri eninde sonunda yıkacaklar. Bizler de kendi imkanlarımızla bir proje üretip İBB’ye sunacağız” dedi.

Haber: Nevzat TEMEL


3 5 ibb