CHP’li Meclis Üyesi Hüyesin Sağ: Cihan Kamer’i kim koruyor ?

İşadamı Cihan Kamer’in sahibi olduğu alkolsüz eğlence mekanı Huqqa, yeni şubesi için Boğaziçi İmar Yasası’na aykırı olarak inşaat çalışmalarına esnaf ve CHP’lilerden tepkiler gecikmedi.

huseyin-sag-kilise-hak-sahiplerine-iade-edilmeliydiEmirgan'daki tadilat, İstanbul Boğaziçi İmar Yasası'na aykırı olduğu iddiasıyla tartışma yarattı. İktidara yakın işadamı Cihan Kamer'in Huqqa'sı, yeni mekan için ‘basit tadilat' diyerek ‘inşaat'a başladı. Dükkanına tente için bile izin alamayan komşu esnaf ise tepkili. Konu hakkında Büyükşehir Belediyesi ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne şikayette bulunan CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ “O başvuruma 1 yıldır yanıt gelmedi. Cihan Kamer'i kim koruyor?” diye sordu.

TADİLAT İNŞAATA DÖNÜŞTÜ

Boğaz manzaralı eski Mehtap Kafe bir süre önce el değiştirerek yeme içme sektörüne “Muhafazakarların Reina”sı olarak bilinen Huqqa ile giren Kamer'e geçti. ‘Huqqa' adıyla işletmeye açılacak mekanda, ‘basit tadilat' adıyla çalışma başlatıldı. Tadilat inşaata dönüştü.

Emirgan Korusu'nun girişinde yer alan mekanın tüm cephesi değiştirildi, açık alan olarak kullanılan bölüm kapalı hale getirildi, parselin etrafını yüksek duvarlar ile çevirmek için mekanın bahçesine malzemeler konuldu. Bahçedeki ağaçların büyük kısmı kesildi.

Boğaziçi İmar Müdürlüğü, şikayet üzerine zabıta göndererek inşaatta inceleme yaptırdı. Çevre esnafı duruma tepki göstererek “Biz çivi çakamıyoruz ama burada süren devasa inşaata kimse müdahale etmiyor” dedi. CHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ “Sağ, Huqqa'nın açacağı yeni mekan için de Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne başvurarak inşaat için izin alınıp alınmadığını sordu ve binadaki tüm aykırılıkların tespit edilmesini istedi.
Kaynak: Sözcü Gazetesi