İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Sarıyer Belediyesi’nin aynı günde farklı konser düzenlemesi akıllara yine alan yetkisi tartışması geldi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Sarıyer Belediyesi arasında sürekli yaşanan alan yetkisi tartışması sürekli gündeme gelirken, somut bir örneği 19 Mayıs şenliklerinde bir kez daha ortaya çıktı. Hem İBB hem de Sarıyer Belediyesi’nin aynı gün konser yapması ve Sarıyer Belediyesi’nin konserinin İstinye Tersane’de yapılması, İBB’nin konser için Sarıyer Belediyesi’ne yer vermediği söylentilerine neden oldu.

Aynı gün 2 farklı program


İddiaya göre Sarıyer Belediyesi Gençlik Festivali için Sarıyer Meydanında konser yapmak için İBB’den yer tahsisi istedi. İBB’de Sarıyer Belediyesi’ne yer vermeyerek aynı güne konser programı koydu. Bu durum karşısında Sarıyer Belediyesi’nin sürekli gündeme getirdiği “ Bizim çalışmamız İBB tarafından engelleniyor” söyleminin gerçek mi diye akıllara getirdi.

Erdem: İBB bizden önce davrandı


Konuyla İlgili gençlik festivalini geleneksel hale getirdiklerini belirten Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, "Etkinlik alanı olarak Sarıyer Merkez Meydanı'nda yapmayı kararlaştırmıştık. Ama İBB bizden önce davranarak, festival yapacağımız alana aynı gün  program  koydular. Bu yüzden biz de etkinliğimiz İstinye Tersane'de yapmak durumunda kaldık" dedi