İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan Mahalleler Birliği üyeleri, 2981 sayılı imar affı yasası ile aldıkları tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüşmesini talep etti. Aralarında Sarıyer Mahalleler Birliği’nin de bulunduğu, “Ölmeden önce tapuları görelim”, “Afet bahane rant şahane” yazılı dövizler açan grup, “Evime, mahalle dokunma” sloganları eşliğinde seslerini duyurmaya çalıştı.

Dülger: Bu yerler bizim namusumuzdur

Sarıyer Mahalleler Birliği adına bir konuşma yapan Kazım Karabekir Mahallesi Derneği Başkanı Neriman Dülger, “İBB yetkilileriyle görüşmek istiyoruz. Sorunlarımızı dinlesinler, çözsünler artık. Mahkemelerde uğraşmak istemiyoruz. Biz vatandaşız. Artık karşılarında cahil topluluk yok. Biz hakkımızı alana kadar bu davadan vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar savaşacağız. Bu yerler bizim namusumuzdur” diye konuştu.

Ankara’ya gidiyorlar

Basın açıklamasının ardından bazı mahalle temsilcileri İBB yetkilileriyle görüşmek için içeriye alındı. Öte yandan Mahalleler Birliği temsilcilerinin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerle görüşmek için Ankara’ya gidecekleri öğrenildi.