CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Huber Köşkü'nün otel olarak kullanılabilmesi için 49 yıllığına özel bir şirkete kiralandığı iddiasını meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e “Huber Köşkü’nün otel olarak kullanılabilmesi için 49 yıllığına özel bir şirkete kiralanacağı ve söz konusu özel şirketle bir protokol imzalandığı iddiası doğru mudur?” şeklinde yazılı soru önergesi verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun yazılı soru önergesi şöyle:

1- Tarabya Yerleşkesi içindeki Huber Köşkü için 1 Ocak 2004-17 Temmuz 2014 arasındaki dönemde yapılan tüm harcamaların ana başlıklarına göre tutarları ne kadardır?

2- Huber Köşkü’nün otel olarak kullanılabilmesi için 49 yıllığına özel bir şirkete kiralanacağı ve söz konusu özel şirketle bir protokol imzalandığı iddiası doğru mudur?

3- İddia doğruysa, Huber Köşkü’nün 49 yıllığına kiralanması için protokol yapılan özel şirket hangisidir?

4- Huber Köşkü’nün konuşlandığı Tarabya Yerleşkesi’nde en son hangi tarihte imar değişikliği yapılmıştır?

5- İmar değişikliğinin içeriği nedir?

6- 17 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla Huber Köşkü’nün tapu kayıtlarındaki sahibi kim ya da kimlerdir?

7- Huber Köşkü’nün de konuşlandığı Trabya Yerleşkesi’nin imara açılması için hali hazırda mevcut bir çalışma yapılmakta mıdır?

8- Huber Köşkü’nün aslına uygun şekilde restore edilmesi için Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ICE) ile İtalya, Emilio-Romagna Bölge Yönetimi ve Restorasyon Firmaları Birliği Assorestauro arasında Şubat 2014′te Roma’da imzalanan ‘İyi Niyet Protokolü’nün ana başlıkları nelerdir?

9- İyi niyet protokolü ardından İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ICE) ile Assorestauro Derneği ve başka şirketlere yapılan ödemeler bulunmaktaysa yapılan ödemelerin tutarları ne kadardır?

10- Son 10 yıl içerisinde İtalya Emilio-Romagna Bölge Yönetimi ve Restorasyon Firmaları Birliği Assorestauro ile Vakıflar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşmeler, protokoller hangileridir?

11- Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından İtalya Emilio-Romagna Bölge Yönetimi ve Restorasyon Firmaları Birliği Assorestauro’ya yapılan ödemeler bulunmaktaysa hangi projeler için ne kadarlık ödemeler yapılmıştır?

12- Son 10 yıl içerisinde İtalya Emilio-Romagna Bölge Yönetimi ve Restorasyon Firmaları Birliği Assorestauro ile T.B.M.M. arasında imzalanan sözleşmeler, protokoller hangileridir?

13- T.B.MM tarafından İtalya Emilio-Romagna Bölge Yönetimi ve Restorasyon Firmaları Birliği Assorestauro’ya yapılan ödemeler bulunmaktaysa hangi projeler için ne kadarlık ödemeler yapılmıştır?”