Sarıyer Belediyesi’nin geçtiğimiz haftalarda ihtiyaç sahipleri için kurduğu “Paylaşım Noktası” 2. kez kimliği henüz belirlenmemiş kişi veya kişiler tarafından talan edildi.

Sarıyer Meydanına kurulan“Paylaşım Noktası” projesiyle, Belediye tarafından ihtiyaç sahiplerine kitap, oyuncak ve elbiseler toplamak amaçlanmıştı. Ancak bir hafta içinde 2 defa, sistemin camları kırılarak içindeki eşyalar alındı. Olaydan sorumlu kişilerin araştırması sürerken, Sarıyer halkının olaya tepkisi büyüyor.

“Umuyoruz amaç, propaganda değildir”

Konuyla ilgili konuştuğumuz Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Tutak, “Bir hafta içinde 2. kez aynı vakayla karşılaşıyoruz. Bu çirkin girişimden sorumlu kişiler henüz bilinmiyor. Ancak konuyla ilgili emniyet soruşturması başlatacağız. Umuyoruz ki olayın amacı ticari veya propaganda değildir. Buradan yeniden belirtelim; ihtiyacı olan kişiler kurumumuza başvurarak bu kampanyadan yararlanabilirler. Paylaşım Noktası’na halkın ilgisi yoğun, gelen malzemeler fazla olduğu için en kısa zamanda Ücretsiz market açacağız. İhtiyaç sahipleri buradan ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilecek” açıklamalarında bulundu.