İstanbul’da geçen yıl açılması planlanan, ancak bitirilemeyen Levent-Hisarüstü metro hattının seçimlere yetiştirilebilmesi için işçilerin aşırı çalışmaya zorlandığı, işçi sağlığı ve güvenliğinin hiçe sayıldığı ve bu nedenle ölümcül ‘kazaların’ meydana geldiği ortaya çıktı. Son ‘kaza’ 30 Aralık’ta yaşandı, iki işçi yaralandı. İşçilerden biri halen yoğun bakımda.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yaptırılan, Alarko-Makyol Adi Ortaklığı’nın yüklenici firma olduğu Levent-Hisarüstü metro inşaatının 20 ayda bitirilerek 29 Ekim’de işletmeye açılması planlanıyordu, ancak olmadı. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, eylül ayında yaptığı açıklamada, bu kez metronun aralıkta açılacağını duyurdu, ama inşaat bitirilemediği için açılış bir kez daha ertelendi.

18d37-elvanToplam maliyeti 95 milyon avroyu bulan metro hattının seçimlere kadar bir an önce bitirilebilmesi için işçilere fazla mesai yaptırıldığı, işçi sağlığı ve güvenliğinin ise arka plana itildiği ortaya çıktı.

ELEKTRİK ÇARPTI

Edindiğimiz bilgilere göre, bugüne kadar inşaatta pek çok ‘iş kazası’ yaşandı. Bazı kazalar hafif yaralanmalarla sonuçlanırken, 2014 yılının sonunda bir ay arayla iki ciddi kaza meydana geldi. Son kaza 29 Aralık’ı 30 Aralık’a bağlayan gece yaşandı. Fazla mesai yapan işçiler, gece 00.30’da su basan panoyu temizlemek için aşağı indi. İşçilerin haberi olmadan panoya elektrik verilmesi sonucu Savaş Akgül ve Emrah Kak adlı iki işçi yaralandı. Ağır yaralanan Emrah Kak’ın Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde halen yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

HABER VERİLMEMİŞ

Olay nedeniyle yüzünde yanıklar oluşan ve hastanede tedavisi süren Savaş Akgül adlı işçi, gazetemize konuştu. Akgül, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Olay gece 12.30’da oldu. Panoyu su bastı, biz de burayı temizlemek için aşağıya indik. 3 tane kablo vardı, bunların testini yapacaktık ve eksik olan bir kabloyu almak için yukarı çıktık. Döndüğümüzde bize haber verilmeden panoya elektrik vermişler. İçeri girdiğimizde yaklaşık 35 voltluk elektrik vardı. Benim yüzüm yandı, kendimi son anda kurtarabildim, daha sonra arkadaşıma yardım ettim.”

14 SAAT ÇALIŞIYORLAR

İnşaatta 2,5 aydır çalıştığını belirten Akgül, açılışın seçimlerden önce yapılabilmesi için fazla mesai yaptıklarını, günde 13-14 saat çalıştıklarını anlattı. Şantiyede işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin yeterli olmadığını belirten Akgül, şikâyetçi olacağını dile getirdi.

İLK KAZA DEĞİL

Şantiyede kasım ayında da bir kaza yaşandığı, biri ağır iki işçinin yaralandığı öğrenildi. Bu olaydan sonra bazı işçilerin can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle işten ayrıldığı öne sürüldü.