Boğaziçi Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi’nde düzenlenen geleneksel Pilav Günü’nde yaşanan pankart krizine ilişkin Başkanlığını Aydoğan Cevahir’in yaptığı Boğaziçi Behçet Kemal Çağlar Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yıldırım, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuştu.  Asılan pankartların kendileriyle ilgisinin olmadığını söyleyen Yıldırım,  Sarıyer’in kendi evleri olduğunu belirterek, her iki belediyeye de eşit mesafede olduklarının altını çizdi.


Boğaziçi Behçet Kemal Çağlar Lisesi Mezunlar Derneği, düzenlenen geleneksel Pilav Günü’nde yaşanan ve büyük ????????????????????????????????????tepkilere neden olan pankart krizine ilişkin açıklama yaptı. Bin bir zorluklarla hazırlanan ve mezunların bir araya getirmeyi amaçlayan günde yaşananlar Pilav Gününe gölge düşürmüştü.  Teşekkür pankartı asılmayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise etkinliğe katılmamıştı. Yaşanan tüm olumsuzluklara dair Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuşan Boğaziçi Behçet Kemal Çağlar Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yıldırım önemli mesajlar verdi.

“Yaşanan pankart sorunun bizimle ilgisi yok”


Derneğin yaşanan pankart kriziyle yakından uzaktan ilgisinin bulunmadığını belirten Yıldırım, etkinliğin güzel geçmesi için inanılmaz bir çaba harcadıklarını ifade ederek “Çok coşkulu bir pilav günü olmasını beklerken bazı sorunlar çıktı. Biz yönetim olarak ilk defa böyle bir etkinlik organize ettiğimiz için burada bizden kaynaklanmayan bir takım sıkıntılar oldu. Yaşanan olayları siyasi olarak yorumlayan bazı arkadaşlarımız etkinliğimize gölge düşürdü. Bizim derneğimiz siyasetin de üstünde bir dernektir. Bizim arkadaşlarımız ne görüşte olursa olsun derneğimizde siyasi ön plana çıkmaz.  Bizim okulumuzdan mezun olan arkadaşlarımızı aradık.  Bu arkadaşlarımızdan bir tanesi Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın kendisidir.  Bizim okulumuzun ilçe sınırları içerisinde bulunduğu belediyenin başkanı Sayın Şükrü Genç’i de aradık.  Çünkü Sarıyer bizim evimiz. Okulumuz Sarıyer sınırları içerisinde. Başka bir deyimle bizler Sarıyer’in çocuğuyuz.  Pilav Günü’nde yaşanan pankart sorunun bizimle ilgisi yok.  Söz konusu pankartlar şahsa ait olan pankarttı. O pankartı Beyoğlu Belediyesi kendisi yaptırmış ve kendileri astırmıştır. Zaten dernek olarak pankart hazırlama gibi bir durumumuz söz konusu değil. Pankart bastıracak ne bir bütçemiz var ne de ekipmanlarımız. Etkinlikte sahne alan sanatçıların ücretlerini ve diğer giderlerimizi bile Aydoğan Cevahir şahsi bütçesinden karşıladı. Hatta biz ayrıcalık olmasın diye hazırlanan pankartı son ana kadar astırtmadık” şeklinde konuştu.

“Sarıyer Belediyesi’nin okulumuza yaptığı katkıları unutmuş değiliz”


1“Herhangi bir belediyeyi ön planda tutmadık ya da diğerini geri plana atmadık” diyen Yıldırım,  hiçbir kurumun mezun oldukları okulun ve Sarıyer’in üstünde görmediklerinin altını çizerek “ Daha önceki senelerde de bu pankart krizi yaşanıyordu.  Eğer ki bu tür olaylardan alınganlık gösterilecekse oradaki arkadaşlar pankartlarını yaptırıp getirmeliydiler.  Orada kimse asılan pankarta karışmazdı. Hiç biz zaman ne kişiler ne kurumlar okulumuzun ve Sarıyer’in üstüne çıkamazlar. Böyle bir yanlış anlaşılma olmuşsa arkadaşlarımızın gölünü de almasını biliyoruz.  Biz bu sene bu günü planlarken hem Sarıyer Belediyesi hem de Beyoğlu Belediyesi ile görüştük. Beyoğlu Belediye Başkanı bizim mezunumuz dolaysıyla biz onu ziyaret ederken hem davet edelim dedik hem de etkinliğin düzenlenmesi konusunda fikir alış-verişinde bulunduk.  Tekrar altı çizmek istiyorum. Bizim hiç kimseye yakınlığımız ya da uzaklığımız yok. Biz her iki belediyeye de aynı mesafedeyiz. Hiçbir belediyeyi ön planda tutmadık ya da diğerini geri plana atmadık. Sarıyer Belediyesi’nin bu zamana kadar okula yaptığı katkıları biliyoruz ve unutmuş da değiliz. Sadece kamuoyunda yansımamasının nedeni bana göre, dernek yönetiminin basınla bir araya gelmemesi ve konuya ilişkin basına bilgilerin vermemesi. Bizlerin dışında asıl bu faaliyetleri okul yönetiminin dile getirmesi gerekiyor. Bizler Sarıyerliyiz adın geçen insanlar ile aynı sıraları paylaştık” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı Beyoğlu Belediye Başkanı sıfatıyla değil Boğaziçi Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi mezunu olarak ziyaret ettiklerini sözlerine ekleyen Yıldırım, “ Biz ilk olarak Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç’i ziyaret ettik ve kendisini davet ettik.  Sonra ise Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı ziyaret ettik. Demircan’ı Beyoğlu Belediye Başkanı olduğu için ziyaret etmedik bu okulun mezunu sıfatıyla kendisine gittik.  Görüşmede derneğimizin bu etkinliği kendi bünyesinde yapmak istediğini ifade ettik fakat zamanın kısa olduğunu ve bu etkinliği bu sene de katkılarla yapılması kararı çıktı. Zaten derneğimizin hazırladığı bir bütçe yok.   Son olarak şunu ifade etmek istiyorum. Bu etkinlik bizim tecrübesizliğimize denk geldi. Ama önümüzdeki sene daha farklı olacak. Hiçbir sorunun yaşanmayacağı sözünü veriyorum kendi adıma” ifadelerini kullandı.