Yerel yönetimler ve üniversite işbirliği çerçevesinde Sarıyer Belediyesi ile MEF Üniversitesi arasında "Eğitimde İşbirliği Protokolü" imzalandı. MEF Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından projesi çizilen ve Ayazağa İlkokulu bahçesini ikiye bölen su kanalı üzerine kurulan köprü törenle hizmete açıldı.


sarıyer belediyesi

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin arasında imzalanan protokol metnine göre; akademisyenlerin devlet okulunda eğitim vermesi, üniversite öğrencilerinin hazırladığı projelerin hayata geçirilmesi, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin derslere girerek tecrübe edinmesi, belediyenin okulların fiziki şartlarını düzeltmesi ve SAGEM öğretmenlerinin eğitilmesi konularını kapsayacak şekilde hazırlanan protokolün imza töreni Ayazağa İlk Okulu bahçesinde düzenlendi.

Prof. Dr. Mustafa Özcan: Benim bir hayalim vardı, gerçek oldu


MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan yaptığı konuşmada; “Bizim araştırmalarımız okullarımızda uygulanmazsa emeklerimizin hiçbir anlamı kalmaz. Benim bir hayalim vardı; üniversiteler ve okullar arasında bir köprü kurmak istiyordum. Bu hayalim gerçek bir köprü ile hayata geçti” diye konuştu.

Prof. Dr. Muhammed Şahin: Yeni bir vergi gelmelimef üniversitesi


Törende konuşan MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, projenin Ayazağa’ya, Sarıyer’e ve tüm Türkiye’ye örnek teşkil etmesi gerektiğini söylediği konuşmasında bir önerisini dile getirdi. Rektör Şahin; “Benim bir önerim var. Belediyelerimize o bölgedeki büyük şirketler eğitim için ek bir vergi vermeli” diye konuştu. Özellikle büyük inşaat şirketlerinin “Bölgedeki Devlet Okullarına Destek Vergisi” adı altında vergi vermelerini öneren Şahin, bu tür  projelerin artması için daha çok destek yapılmasının önemine değindi.

Genç: Paydaşlığı oluşturabilmek ve sürdürülebilir kılmak çok önemlidir


sarıyer belediyesiTörendeki konuşmasında eğitimci, veli ve yerel yönetimin işbirliğinin önemine dikkat çeken Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç şöyle dedi; ‘’MEF Üniversitesi’yle bir dostluğumuz var.  Bulunduğunuz bölgede yaşayan her canlıyla iletişim kurmak zorundasınız ve mutlaka sürece katmak zorundasınız. Köprüye emek veren öğrencilerimizin velilerle, mahallelilerle ve öğrencilerle bu işi konuşması bu işin doğru başladığını gösterir.  Paydaşlığı oluşturabilmek ve sürdürülebilir kılmak çok önemlidir. Ama paydaşlığı karşılıklı menfaatler üzerine değil, birlikte dayanışma şekline dönüştüğünde sonucunu alabilirsiniz. Bu köprü yapılırken bir tane ağaç kesilmedi bu çok önemli. Bu işin uzmanı olmayan fakat uzmanlığa aday olan kardeşlerimiz tarafından tasarımıyla birlikte yapıldı. Biz belediye olarak bir ucundan tuttuk.  Eğitim kurumları lojistik olarak belediyelere bağlanmalıdır.  Biz daha çok köprüyü ağaç kesmeden yaparız. Biz her mahallede olduğu gibi Ayazağa’da da değil elimizi taşın altına koymak, gövdemizi koymaya hazırız."

Hayallere Köprü’den hep birlikte geçtiler


sarıyer belediyesiTörenin ardından Ayazağa İlk Okulu Müdürü Kenan Akbal tarafından Başkan Genç, Rektör Muhammed Şahin, Dekan Mustafa Özcan ve Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun’a birer teşekkür plaketi verdi. Köprünün açılış kurdelesini Rektör Muhammed Şahin ve öğrencilerle birlikte kesen Genç, daha sonra öğrenci ve proje mimarlarıyla birlikte bahçenin diğer tarafına geçti.

 

635842401659379796 4 1