Sarıyer’in de aralarında bulunduğu 2. Bölge’deki kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti 12, CHP 8, MHP 3, HDP 3 milletvekili çıkarttı.


İkinci bölgede sürprizler yaşanırken Sarıyer’de 2011 ve 2014 seçimlerine göre sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. CHP ve AK Parti’de ciddi bir düşüş yaşanırken, MHP ve HDP ise büyük oy arttırdı.

Sarıyer’inde içinde bulunduğu İstanbul 2. Bölgede sandıkların %100‘ü açıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre; AK Parti 12, CHP 8, HDP 3, MHP 3 milletvekili çıkarttı. CHP’de 9. Sırada bulunan Mustafa Sarıgül Op. Dr. Cengiz Alp de bu sonuçlara göre meclise giremezken Sarıyerli Didem Engin ise meclise girmeye hak kazandı.

Didem Engin mecliste


Büyük heyecana sahne olan seçimlerde kesin olmayan sonuçlara göre CHP’nin listesinde 8. sıradan aday olarak giren Sarıyerli Didem Engin, meclise girmeye hak kazandı.  9. sırada yer alan Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise meclise girmeyi kıl payı kaçırdı.

Mecliste giren yeni yüzlerden bir tanesi ise Ergenekon davasında yaklaşık 4 yıl hapis yatan Albay Dursun Çiçek oldu. CHP’de yapılan ön seçimde yüksek oy alan Çiçek, artık mecliste Sarıyerlilerin sesi olacak.

Ekmeleddin İhsanoğlu da seçildi


Sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayan ve büyük destek alan CHP ve MHP’nin ortak Cumhurbaşkanı adayı da olan Ekmeleddin İhsanoğlu, meclise girenler arasındaki yerini aldı.  MHP İstanbul 2.Bölge Milletvekilli olarak görev yapacak olan İhsanoğlu, Sarıyerlilere hizmet için çalışacak.

İşte 2. Bölge’den meclise giren İsimler:

AK PARTİ

Volkan Bozkır

Ayşe Nur Bahçekapılı

Ekrem Erdem

Aziz Babuşcu

Durmuş Ali Sarıkaya

Ethem Tolga

Şirin Ünal

Fatma Benli

Hüseyin Bürge

Sevim Savaşer

Haydar Ali Yıldız

Markar Eseyan

CHP

Selina Doğan

Aykut Erdoğdu

Mustafa Sezgin Tanrıkulu

Dursun Çiçek

Süleyman Sencer Ayata

Gülay Yedekci Arslan

Kadri Enis Berberoğlu

Didem Engin

HDP

Turgut Öker

Filiz Kerestecioğlu

Sezai Temelli

MHP

Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu

Celal Adan

Murat Başesgioğlu