ÖZEL HABER

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi ve Baltalimanı Mahallesi sakinlerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın imar değişikliği planı ve kentsel dönüşüm projesine karşı açtığı dava sonuçlandı.

Mahalle sakinleri geçtiğimiz aylarda İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne verdikleri dilekçe ile imar değişikliği ve kentsel dönüşüm kararı olan 8 bin 886 konuttan, 6 bin 683 konuta itiraz etmişlerdi. 11. Bölge İdare Mahkemesi’nde görülen davada, imar ve kentsel dönüşüm kararı iptal edildi.

“Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz”

Karar sonrası gazetemize konuşan Baltalimanı Mahallesi Muhtarı Ali Haydar Aslan, “Sarıyer Belediyesi’nin mahallemiz ile ilgili imar planı çalışması vardı. Fakat bu plan belediyeden geçmeyince, dosya İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Oradan da tekrar Sarıyer Belediyesi’ne dönünce, davalar açıldı. Sonuç olarak aylar sonra bu davayı kazandık. Bundan sonraki süreç İBB’ye bağlı. Eğer İBB Meclisi’nden geçerse sorun yok. Aksi durumda ise yasaların bizlere verdiği tüm hakları kullanacağız. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Baltalimanı Mahallesi karardan memnun

Mahkemenin aldığı karardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Aslan, “Uzun uğraşlar sonucu alınmış bir kazanım. Büyük mücadeleler verdik. Baltalimanı Mahallesi sakinleri olarak alınan karardan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.