Sarıyer Belediyesi’nin çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediği 4. Çocuk Hakları Festivali sona erdi. 2 gün süren festivalde 2. Sarıyer Belediyesi Uluslararası Çocuk Meclisi Bildirgesi yayınlandı.

Toplumun tüm kesimlerine yönelik imza attığı sosyal farkındalık projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Sarıyer Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Çocuk Hakları Festivali 4. kez yapıldı. Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) ve okullarda yürütülen çocuk hakları atölye çalışmalarının sonucunda hazırlanan 4. Çocuk Hakları Festivali’nde birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinliklere imza atıldı.
ÇOCUK HAKLARI SİRKİ

Festivalin ev sahibi minikler, çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmanın önemini sanatla anlattı. Kendilerine ayrılan sahnede, yeteneklerini sergileyen çocuklar eğlenceli anlar yaşadı. Bu yıl bir ilke ev sahipliği yapan festivalde Çocuk Hakları Sirki muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi. Çocuklar, sahip oldukları hakları akrobasi, cambazlık, dans, palyaço, jonglörlük gibi eğlenceli performanslarla keyifli zaman geçirerek öğrendi. Etkinliğin sonunda çocuklara İz Hareketi tarafından çeşitli kitaplar dağıtıldı.
“ÇOCUKLARIN KONUŞMASI DAHA ÖNEMLİ”

Etkinlikte bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Festivalde çocukların konuşması bizim konuşmamızdan daha önemli. Dünyada ve ülkemizde bu olanakları bulamayan çocukların olduğunu unutmamak gerekiyor. Buradan çıkan sonuç bildirgesi bize örnek olmalı” dedi.