Sarıyer’de hem yeşil alanlar hem de yol kenarlarına bırakılan hafriyatlar büyük bir çevre kirliliğine yol açıyor. Hafriyatlar yol güvenliğini de tehlikeye sokuyor. Konuyla ilgili olarak Sarıyer Belediyesi’nden de açıklama geldi. Açıklamada, belediye olarak tüm sorumluluğun yerine getirilmeye çalışıldığı ifade edildi.  

Sarıyer’deki Havantepe Caddesi’ndeki hafriyatlar çevre kirliliği açısından ciddi problemler doğuruyor. Çöp ve hafriyatlardan duydukları rahatsızlığı dile getiren vatandaşlar, olaydan Sarıyer Belediyesi’ni de sorumlu tuttu. Ormanların bu yüzden kötü duruma geldiğini söyleyen bir vatandaş, belediyenin bu olanları görmediğini öne sürdü. Bir başka vatandaş da Sarıyer’de yaşayan biri olarak yaşanan bu kötü durumu görmekten dolayı mutlu olmadığını ifade etti. Sarıyer Belediyesi’nin konu hakkında daha özenli davranmasını isteyen vatandaş, doğanın içerisinde oturduklarını ancak bu manzaranın hiç hoş olmadığını vurguladı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ


Yaşanan hafriyat probleminden dolayı Sarıyer Belediyesi’nden de açıklama geldi. Yapılan açıklamada hafriyat terörünün tüm çalışmalara rağmen önüne geçilemediğini belirtildi. Hafriyatçıların daha önce de Kilyos sahillerini mesken edildiği hatırlatılırken, şimdi ise ormanlık araziler, yol kenarları ve ıssız mahalle aralarının kullanıldığı vurgulandı. Hafriyat döküm ücretinin ödenmek istenmemesinden dolayı da atıkların gece yarıları döküldüğünü belirtildi. Belediyenin de bu atıkları ücretsiz bir şekilde topladığına atıfta bulunuldu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hem çevre kirliliği hem de trafikte tehlike oluşturan bu durum nedeniyle Sarıyer Belediyesi olarak üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirebilmek için çalışıyoruz. Ancak tüm vatandaşlarımızı da konu ile ilgili duyarlı olmaya, döküm yapan kamyon plakalarını alarak belediye, polis, zabıta ve jandarma ile paylaşmaya, arazi sahiplerini de özel mülklerinin etrafını barikatla çevirerek önlem almaya davet ediyoruz.”