Gazeteci Serhan Asker, Sarıyer'de Efsane Değil İnsanım adlı kitabının söyleşisi ve imza töreninde ilginç bir anısını katılımcılarla paylaştı.

Asker, Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası Down Town Event Cafe’de gerçekleşen söyleşisinde Brezilyalı futbolcu Socrates’le arasındaki diyalogu aktardı. 'Kitapta tüylerimi diken diken yapan bir bölüm var' ifadelerini kullanan Asker, şunları kaydetti: “Socrates ile yaptığımız röportajı unutmam mümkün değil. Edebiyat tutkusu çok zengindi. Bu yüzden röportajdan önce sınavından da geçmek durumunda kaldım. Sorduğu sorulara doğru cevaplar verdikten sonra röportaj teklifini onayladı. Sohbet sırasında da ona Che hayranlığını sordum. Sigarasına derin bir nefesle yüklendi ve kısık gözlerini dikti. ‘Sen bırak Che'yi. Asıl Che sizde; ATATÜRK’ cevabını verdi. O an hissettiğim gururu asla unutamam."

KİTAPTA 20 FUTBOLCUNUN HİKAYESİ VAR


Serhan Askerin kitabında futbol tarihine damga vurmuş isimler yer alıyor. 20 ülke ile 20 futbolcunun hikayesinin anlatıldığı kitabın kapağında da dünyaca ünlü futbolcu Andres İniesta bulunuyor. Kitabın bir diğer özelliği ise sesli olması. Kitaptaki her bölüm, tanınan usta isimler tarafından okunuyor.