İstanbul'un en önemli yerel sebze kaynağı Sarıyer Gümüşdere'nin 600 dönümlük  tarım arazisi özelleştirme kapsamında satılığa çıkarıldı. 92 dönümü sera olan araziye 2 yıldan beri arıtma tesisi yapılmak isteniyor. Gümüşdereliler ise arazilerinden vazgeçmeyeceklerini söylüyor.

 Karadeniz kıyısında bulunan ve Avrupa yakasının pazarlarına taze sebze sağlayan Gümüşdere'nin  tarım arazisi Mayıs ayında Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından özelleştirme kapsamına alındı. Kararın ardında bölgeye yapılmak istenen arıtma tesisi ve köyün hemen arkasından geçen üçüncü köprü yolu bulunuyor.  Gümüşdere Köyü Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği'nin çabalarıyla geçtiğimiz Kasım ayında "Sulu Özel Ürün Arazisi" kapsamına alındı. Gümüşdere'nin imara açılmak yerine bir Kent Tarım Projesi'ne dönüştürülmesini öneriyor. Arazilerini kaybetmek istemeyen üreticiler ise tarımdan vazgeçmeyeceklerini söylüyor.


gumusderedeki-tarim-arazisi-satiliyor-56450-18082014155430


Köyde tamamen kendi imkanlarıyla oluşturdukları tarla ve seralarda: domates, kabak, hıyar, marul, karalahana, pazı karnabahar, havuç, yeşillik gibi sebzelerden mısır, pancara, elma, böğürtlen ve hatta süs bitkilerine kadar çok farklı ürünün yetiştiği Gümüşdere; Sarıyer, Arnavutköy, Beşiktaş gibi yakın ilçelerin pazarlarını besliyor.