ÖZEL HABER

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Derbent Mahallesi ile ilgili geçtiğimiz haftalarda onayladığı imar planına tepkiler sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edilen ve 30 Ağustos’ta askıdan inecek olan 27,97 hektarlık riskli alana ilişkin 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili olarak sabahın erken saatlerinde İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giden Derbent Mahallesi Muhtarı Aydemir Görmez, kooperatif ve dernek üyeleri, 1650 imzalı itiraz dilekçesini yetkililere teslim etti.

“Bizleri yok sayarak karar aldılar”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Derbent Mahallesi Muhtarı Aydemir Görmez, “Onaylanan imar planında mahallemize yeterince yer verilmedi. Bu konuda bizlere danışılmadı. Bir yer ile ilgili bu denli önemli kararlar alınırken orada yaşayan insanların düşünceleri alınmalı, talepleri göz ardı edilmemeli” ifadelerini kullandı.

Plan notuna büyük tepki

Plan notuna büyük tepkilerin olduğunu söyleyen Görmez, “Muhtarlığımız, dernek, kooperatifimiz ve mahallelimiz ile birlik olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne giderek hem itiraz dilekçemizi verdik hem de tepkimizi ortaya koyduk” dedi.

“Dava açabiliriz”

İtiraz dilekçesine verilecek yanıta göre hareket edeceklerini belirten Görmez, “Yüzlerce ıslak imzalı itiraz dilekçemizi teslim ettik. Biz bu konuda son derece kararlıyız. Verilecek cevaba göre hareket edeceğiz. Hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Gerekirse dava açıp aleyhimize olan bu imar planı kararını iptal ettireceğiz” diye konuştu.