Derbent Mahallesi’nde uzun yıllardır gerçekleştirilmek istenen kentsel dönüşüm projesi Cemre İnşaat tarafından bir daha gündeme getirildi.


derbent Derbent Mahalle Muhtarı Aydemir Görmez, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Görmez, Derbent’te Cemre İnşaat tarafından gizli olarak mahallede ikna turlarının başlandığını belirterek, hem mahalleliye hem de Cemre İnşaat’a seslendi. Muhtar Görmez, mahalleliye birlik ve beraberlik çağrısında bulunurken, Cemre İnşaat’a da samimi ve mahalleliye karşı şeffaf davranılması yönünde çağrıda bulundu.

 Görmez: Proje yapmakta samimiyseniz; şeffaf olun


 Muhtar Görmez, proje yapmak isteyen firmalara şeffaflık çağrısında bulunarak,Taşeron firma temsilcisi yanında 2 güvenlik görevliyle, eskiden olduğu gibi mahallede ikna turlarına başladı. İnsanları tek tek çağırarak, burada yeni bir proje yapmak istediklerini söylüyorlar. Tabi yaptıkları bu çalışmayla 2 - 3 kişinin ikna edilmesiyle olacak bir iş değil bu. Bu mahallenin menfaatleri için çalışan dernekler, kooperatifler ve kurumlar olmadan herhangi bir proje yapılamaz.  Cemre İnşaat yaptığı her şeyi gizli yapıyor. Bu iş gizlilikle olmaz. Samimiyseniz; bu projeyi de yapmak istiyorsanız, bu kim olursa olsun mutlaka ve mutlaka Derbent halkına samimi ve şeffaf bir şekilde açıklanmalıdır. Gizli yapılan görüşmelerle, insan kandırmaya çalışmakla hiçbir başarıya ulaşamazlar” dedi.

muhtari-aydemir-gorme

Görmez: Cemre İnşaat güven kaybetti


Cemre İnşaat’ın insanlarla gizli görüşmeler yaptığını belirten Görmez, “Eğer burada bir proje yapılmak isteniyorsa bunu Cemre İnşaat’ın başarabileceğini sanmıyorum. Çünkü 6 - 7 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle çalışıyor, ama bir arpa boyu kadar yol alamadı. İlerleyemedikleri gibi de her geçen gün güven kaybediyorlar. Bu kanaat bütün mahalleli de mevcut” ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberlik çağrısı


Tüm mahalleyi bu konuda yekvücut olmaya davet eden Muhtar Görmez, “Tek başına hareket ederek ikna olan komşularımız firmalar tarafından mağdur olurlar. Burada birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz. Burada 40 tane hane satın almıştı. Satan vatandaşlar mağdur duruma düştü. Bir olduğumuz sürece kimse istemediğimiz bir şeyi bize yaptıramaz” şeklinde konuştu.