Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, son dönemde gençler arasında gider yaygınlaşan bonzai uyuşturucu maddesi başta olmak üzere uyuşturucu madde kullanımına karşı özgün bir proje sundu.

Yenimahalle Havantepe’de bulunan boş arazinin spor tesisi olarak yapılmasını talep eden Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, “Bildiğiniz üzer son dönemde geçlerimiz uyuşturucu madde kullanımına fazla ilgi gösteriyorlar. Bu durum bizleri üzüyor. Birçok gencimiz bir uğraş alanı bulmadığı için aslında bu tür yollara başvuruyorlar. Bizlerde bu arsanın spor tesisi olarak inşa edilmesini ve sporun gençleri üzerindeki olumlu etkisini kullanarak onları bu tür kötü alışkanlıklardan kurtulması için bir öneride bulunduk. Daha önce bu önerimi gerek belediye yetkileriyle yaptığımız toplantıda, gerekse kaymakamlığımızın yaptığı huzur toplantılarında olsun ifade ettim. Hep beraber el ele verilim gençlerimizi bu tür kötü alışkanlıklardan kurtaralım” şeklinde konuştu.

Yaşam Evi talep etti

Öte yandan Çınar, birçok mahallede bulunan ve muhtarların daha rahat hizmet vermelerine imkan sağlayan yaşam evi Projesinin Yenimahalle için de uygulanmasını talep etti. Yaşam Evi projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Çınar,“Sarıyer Belediyesi’nin bu yönde çalışmaları var. Özellikle uyuşturucuyla mücadele konusundan çok güzel çalışmaları mevcut. Bizler de mahallemize gençlerimizin spor yapabilecekleri bir spor sahası istiyoruz. Spor sahası için yerimiz de var. Havantepe’de buluna arazi de yapılmasını istediğimiz spor sahası ve yaşam evi’yle sadece Yeni Mahalle halkı değil, Maden Mahallesi ve Merkez Mahallesi de yararlanabilecek. Bu projenin gerçekleşmesi durumunda gençlerimiz spor faaliyetlerine yönelerek uyuşturucudan uzaklaşmış olacak” dedi.