ÖZEL HABER

Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER) Başkanı Ali Genç, sahibi olduğu Korupark İstanbul’da gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu ağırladı. Yaklaşan yerel seçimler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Genç, “Sivaslılar olarak temsilde adalet istiyoruz” dedi.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi Sarıyer siyaseti hareketlenmeye başladı. Siyasi partiler belediye meclis üye adaylarını belirleme çalışmalarını sürdürürken, SASİDER Başkanı Ali Genç, gündem yaratacak çarpıcı tespitlerde bulundu. Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulunan Genç, tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarının altını çizdi.

İşte o röportajdan öne çıkan satır başları:

“Tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz”

“Her platformda dile getirdiğim gibi biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağız” diyen Genç, “Fakat kim bizimle görüş alışverişinde bulunmak isterse kapımız herkese açık. Geçtiğimiz aylarda Sayın Şükrü Genç ile iki kez görüştüm. Kendisi makamında ağırladı beni. Yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunduk. Bazıları öküzün altında buzağı arıyorlar, ancak bana göre CHP’nin adayı Şükrü Genç’tir. AK Parti’nin adayı da Salih Bayraktar’dır. Biz her iki tarafa da eşit mesafedeyiz” şeklinde konuştu.

“Bütün kesimlerin temsilde adaletini istiyoruz”

Sarıyer’de çok sayıda farklı hemşeri grupları olduğunu belirten Genç, “31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler ülkemize, milletimize ve Sarıyer’e hayırlı olsun. Sarıyer’de üç buçuk seçmenden bir tanesi Sivaslı. Bunlardan 42 bin tanesi Sivas doğumlu, 40 bin civarında da burada doğanlar var. Dolayısıyla minimum seviyede bakarsak en az 70 bin Sivaslı seçmen bulunuyor. SASİDER olarak birlik ve beraberliği sağlamış vaziyetteyiz. Önümüzdeki yerel seçimlerde de tarafsız bir şekilde bu işi götürmeye gayret ediyoruz. Bizim burada ki tek isteğimiz temsilde adaletin olması. Bölgesel milliyetçilik yapmıyoruz. Bize karşı çıkan veya kendi hemşerisini tutuyor gibi gösterenlere aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum. Bölgesel milliyetçiliği kendilerinde görecekler. Sadece Sivaslıların değil, Giresunluların, Orduluların, Erzincanlıların, Karslıların da hak ettiği temsil hakkını elde etmeli. Bütün kesimlerin temsilde adaletini istiyoruz. Listeler açıklandığı zaman özellikle belediye meclis üye adaylarına bakacağız. Bu adalet sağlandı mı, sağlanmadı mı?” dedi.

“Sarıyer’i iyi okumak gerekiyor”

“Sarıyer’i iyi okumak ve tanımak gerekiyor” diyen Genç, “54 yıllık Sarıyerliyiz. Dolayısıyla bütün sokaklarını da sorunlarını da çok iyi biliyoruz. Gerektiğinde de bu sorunlarını dile getiriyoruz. İlçemize çok fazla hizmet yapıldı. Fakat yapılması gereken çok daha büyük hizmetler var. Bunların da bir an önce çözülmesini arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

“Şükrü Genç’in eksikleri var ama genel olarak başarılı”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i genel anlamda başarılı bulduğunu söyleyen Genç, “Sarıyer’deki aday profillerini çok iyi tanıyoruz. Kimin ne olduğunu ili biliyoruz. Sayın Şükrü Genç 2 dönemdir belediye başkanlığı yapıyor. Bence bazı eksiklikleri var ancak başarılı bir başkan. Doğruya doğru demezseniz neticeyi alamazsınız. İyi olana kötü demek sadece kargaları güldürür. Tespitlerinizi yapacaksınız ve nelerin doğru, nelerin eksik yapıldığını söyleyeceksiniz. Başarıları örnek alıp daha büyük hizmetler ortaya koymak için de çalışacaksınız. İşin özü budur” diye konuştu.

“Bekir Karakuş 1. sıradan aday gösterilmeli”

SASİDER’in Onursal Başkanı Bekir Karakuş ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Genç, “Bekir Karakuş bizim dernek başkanlığımızı yapmış kurucu başkanlarımızdandır. Birlikte çok güzel çalışmalarda yaptık. Kendisi her şeyin en iyisini hak ediyor. Bekir Karakuş’u AK Parti’nin meclis üye adaylığında birinci sırasında görmek isterim. Şahsıma aynı listede olacağı söylense ‘ben olmayım o olsun’ derim. Bunun bilinmesi ve görülmesi bizim için çok önemli. Kendi çıkarımız için dernek başkanlığı yapmadık. Zaten böyle bir şey olsaydı 4 siyasi partiden belediye başkan adaylığı teklifi aldığımızda kabul ederdik. İsteseydim 20 yıl önce de belediye meclis üyesi olurdum. Biz kesin Sivaslı olsun demiyoruz. Kaliteli ve nitelikli Sivaslıların değerlendirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Ayrıca hiçbir partiye gidip isim vererek bu aday olsun demem” şeklinde konuştu.

Genç’ten Sarıyer Posta’ya tarafsızlık övgüsü

Gazetemizin yayın politikasını öven Genç, “Sarıyer Posta’nın yayın politikası ve duruşu son derece doğrudur. Gazeteciler tabi ki eleştirecekler, fakat yapıcı da olmaları gerekir. Gazetenizin bu konudaki hassasiyetlerini de görüyoruz. Gelip fikirlerimizi almanız sizin ne kadar objektif olduğunuzu da gösteriyor” dedi.

Seçim sonuçlarını Kelkit Vadisi mi belirliyor?

“Konuya geniş çerçeveden bakarsak yerel seçimler iddialı iki partinin adayları üzerinde yürüyor” diyen Genç şunları söyledi: “İttifaklar olmasaydı ciddi anlamda üçüncü bir aday çıkabilirdi. Partilerin tabanlarında bu birliktelik sağlanabilirdi. AK Parti ve CHP’ye baktığımızda Sarıyer’de kemikleşmiş 40 bin civarında oyları var. İlçemizdeki seçmenlerin çoğu Kelkit Vadisi dediğimiz bölgeden. Başkan Şükrü Genç’te Kelkit Vadisi’nden. Dolayısıyla buranın seçmenleri kendisine oy veriyor. Erzincan, Sivas veya Amasya’daki o kültür neredeyse aynıdır. Bunlar birbirlerini etkiler. Bu seçmen oranı da yaklaşık yüzde 65’e denk geliyor. Şükrü Genç’in 2 dönem kazanmasının ana nedeni de budur. 2014’teki yerel seçimde aktif rol aldım. Bir tepki vardı ve ben de bir Sivaslı olarak gerekli tepkimi koydum. Normal şartlarda Şükrü Genç ile Sedat Özsoy’un arasında çok büyük bir fark yoktu. Fakat MHP’nin seçmen kitlesi önemli ölçüde Kelkit Vadisi’nden. MHP’nin de Sarıyer’de ciddi bir tabanı var. Doğal olarak önemli ölçüde Şükrü Genç’e oy verdi.”

“İl başkanlıklarında statüko yaratılıyor”

AK Parti’de Trabzon ve Rize ağırlık yönetimin olduğunu ifade eden Genç şöyle konuştu: “Son seçimde Sarıyer’deki MHP tabanından İYİ Parti’ye oyların gittiğini görüyoruz. Çünkü mevcut siyasi ortama alternatif olarak görüyorlar. Merkez sağda demokratlar kendilerini ifade edemiyorlar. Ben Adalet Partisi misyonundan geldim. Doğru Yol Parti’si kökenliyim. Anavatan Partisi’nin Sarıyer’de kurucuları arasında yer aldım. İki dönem ilçe sekreterliği görevini yaptım. Dolayısıyla AK Parti teşkilatlarının iyi çalışmadığını söyleyebilirim. Çalışsalardı bu boşluk olmayabilirdi. Demokrat kökenli insanlara sahip çıkılmadı. Süleyman Demirel gibi değerleri unutmak içimizi sızlatıyor. Bunları unutmak doğru değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın devamlı açılım yapın, oy getirecek insanlara sarılın demesine rağmen ısrarla bir statüko yaratılıyor. Bunda il merkezi çok etkili. Çünkü AK Parti kurulduğundan itibaren İstanbul’da Rizelilerin ve Trabzonluların dışında il başkanı olmadı. Yönetimde ya Sivaslı yok ya da vasıflı Sivaslı yok. Bunların hepsi bilinçli olarak yapılıyor. Sarıyer bazında baktığımızda AK Parti’nin içerisinde çok değerli isimler var. Nurettin Çelik, Ahmet Kuspınar, Hüseyin Coşkun bunlardan yalnızca birkaçı. Aday listeleri açıklandıktan sonra bakacağız. İnşallah adil bir meclis üyesi aday listeleri oluşturulmuştur. Böyle olursa kendileri kazanır.”

“Adaylar projeleriyle yarışsın”

Siyasi partilerin adaylarının projeleriyle vatandaşın karşısına çıkması gerektiğini vurgulayan Genç, “Sel gider kum kalır. Seçimler elbet bitecek ve yeni bir sayfa açılacak. O yüzden insanların birbirlerine selam verebilecek durumda bırakılması gerekiyor. Kimsenin kalbini kırmaya gerek yok. Hiç kimse diğerine bel altı vurmamalı. Şahsiyetler ile oynanmamalı. Sarıyer’de temiz siyaset olsun. Adaylar projeleriyle yarışsın. Tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum” dedi.