İstinye’de bulunan Boğaziçi Sitesi’ni ziyaret eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçede en büyük problemin yapılan yanlış imar planları olduğunu söyledi.

Sosyal hayata kattığı yenilikçi projelerle halkın büyük desteğini alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İstinye Boğaziçi Sitesi C Blok’a konuk oldu. Site yöneticileriyle yaptığı toplantıda sorun ve talepleri değerlendiren Başkan Genç, sosyal tesis yapılması istenen alanı gezerek incelemelerde bulundu.
“İKİ KERE İKİ ÜÇ YAZILMIŞ”

İlçede en büyük problemin yapılan yanlış imar planları olduğunu hatırlatan Başkan Genç, 1994-1999 yılları arasında meclis üyeliği yaptığını ve gelen o planları reddettiklerini söyledi. Başkan Genç, “O zaman planlar gelmişti. Mecliste mühendis çoktu ve muhalefet de çoğunluktaydı. Biz bu planlar önümüze geldiğinde reddettik ama 2003 yılında dönemin yöneticileri bu planı uygulamaya koydu. Şu anki kadro 2003 döneminde olsaydı bu tür problemler olmazdı. İki kere iki üç yazılmış, yapılan şey bu. Sahada olmak çok önemli. Açıkçası bu tür sorunları diğer sitelerde yaşıyoruz. Yağmur suyu kanallarının giriş kotu kurtarmıyor. Siteyi kurarken kotlar ona göre ayarlanmamış ve dere seviyesinde şu an. En ufak selde geri basıyor” dedi.

İstinye Boğaziçi Sitesi yönetimi, gösterdiği ilgi ve destekten dolayı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür etti.