Ulusal Egemenlik Haftası süresince birbirinden renkli ve coşkulu etkinliklere imza atan Sarıyer Belediyesi, TBMM’nin açılışının 95. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha adına yakışır bir şekilde sevinç ve coşkuyla kutladı.


Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan ve Bahçeköy, Çayırbaşı ve635654012697409168 Maden Mahallelerinde hizmet veren Gündüz Bakımevi sakini minik öğrenciler, Başkan Genç’i makamında ziyaret etti. Öncelikle Alican Yılmaz adlı öğrencinin temsili başkanlık yaptığı programın ardından teker teker koltuğa oturan minikler, adeta büyüklere parmak ısırttı.

Genç, Atatürk Anıtı’nı ziyaret etti, vatandaşlarla bayramlaştı


Başkanlık makamını çocuklara bırakan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç daha sonra çelenk koyma merasimi için Sarıyer Merkez Atatürk Anıtı’nı ziyaret etti. Yağışlı havaya rağmen alanı dolduran vatandaşların bayramını tebrik eden Genç daha sonra Sarıyer Kapalı Spor Salonu’nda Sarıyer Kaymakamlığı tarafından organize edilen 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katıldı.

Kapalı spor salonunda coşku zirvedeydi


635654013336537071Sarıyer sınırları içinde yer alan okullarda eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden güzel gösteriler, tribünleri dolduran vatandaşlar tarafından coşkuyla izlendi. Cıvıl cıvıl figürler ve rengarenk kostümlerle salonu çiçek tarlasına çeviren çocuklar, öğretmenlerinin ve ailelerinin sevgi dolu bakışları arasında becerilerini ustaca sergilediler.

Kaymakam Bilgin ve Başkan Genç, çocuklara hediye verdi


Sarıyer Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan dolayısı ile ilçe okulları genelinde yapılan “Hayalimdeki 23 Nisan” konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Garnizon Komutanı Fırat Fehmi Işık, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Sarıyer İlçe Gençlik Spor Müdürü Namık Şişman ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem tarafından çeşitli ödül ve hediyeler verildi.

İlçe protokolünün yanı sıra etkinliğe, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Meclis üyeleri Sevim Çelebi, Aysın Günen, Ali Rıza Yılmaz, Mustafa Balcı, Mustafa Oktay Aksuve Mustafa Bakır’da katıldı. Etkinliğin ardından öğrenci ve velilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Genç daha sonra Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Karacapaşa İlkokulu tarafından düzenlenen etkinliğe geçti.

Aileler çocuklardan daha heyecanlı


635654015687442001Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Karacapaşa İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı etkinliği Sanatçı Metin Şentürk ile birlikte izledi. Birbirinden güzel gösteriler hazırlayan çocuklar kadar ailelerinin de heyecanlı oldukları gözden kaçmadı. Sahnede gösterilerini sergileyen çocukların anne ve babaları ellerinde ki telefonlarla saniyesi saniyesine etkinliği kaydettiler.

Minik başkanlardan terleten sorular


23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda başkanlık koltuğuna oturan Sarıyer İlköğretim okulu öğrencileri Başkan Genç'i soru yağmuruna tuttular. Çarpık kentleşme, engelliler, sokak hayvanları gibi bir çok soru soran öğrenciler, başkanlık koltuğuna oturduklarında, telsizleriyle ilgili birimlere talimat verdiler.

Keyifli geçen ziyaret sonrası Başkan Genç, öğrencilere hediyeler verdi.