Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle Sarıyer Belediyesi tarafından anma etkinliği düzenlendi. Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde binlerce vatandaşın katılımıyla düzenlenen etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.


kerbela

Hz. Muhammed’in torunu ve dördüncü halife Hz. Ali’nin oğlu İmam Hüseyin ve beraberindeki 71 kişinin Kerbela’da öldürülmesinin yıldönümü nedeniyle Sarıyer Belediyesi tarafından etkinlik düzenlendi.  Muharrem orucu tutan vatandaşlar için verilen lokma ile dualar eşliğinde oruçlarını açan vatandaşlar, daha sonra Cengiz Tokdemir'in yazıp, yönetip, oynadığı Kerbela adlı oyun sahnelendi. Oyun ile o günlere dönen binlerce vatandaş, gözyaşlarını tutamadılar. Beklenenden fazla kişinin etkinliğe katılması adeta izdihama neden oldu. Salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar, matem ayına ortak oldu.

Başkan Genç: Kerbela katliamı tarihin gelmiş geçmiş en acı izlerini taşıyan bir dönüm noktasıdır


Hizmetin ve duaların kabul edilmesini diyerek konuşmasına başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Genç, genç"İnsanlık tarihi, bir yandan kurulan ve yıkılan uygarlıkların, bir yandan da yine aynı insan toplulukları arasındaki kavgaların ve savaşların tarihidir. Gerek farklı uluslardan, gerek farklı dinlerden gerekse farklı mezheplerden insanların birbirlerinin kanını dökmesi, maalesef günümüzde bile önü alınamayan ve maalesef insan türüne has bir davranış biçimidir. Ama bazı savaşlar ve bazı kıyamlar vardır ki, tarihe damgasını vurmuş, silinemez izler bırakmıştır.
İşte, Kerbela Olayı diye bilinen katliam, tarihin gelmiş geçmiş en acı izlerini taşıyan bir dönüm noktasıdır. Bu ayın her bir gününü, Yezit zihniyetinin ilelebet yenik düşmesi için harcamalıyız " dedi.

"Kerbela olayını günümüze taşımak ve gençlerimize anlatmak zorundayız"


Günümüzde katliamın izlerinin taze kaldığının altını çizen Başkan Genç, "Aslında bugün olup bitenlere, dünyanın dört bir yanında kendinden olmayana husumetin devamına, tiyatrokendinden olmayanı yok etme zihniyetinin sürmesine, hasım gördüğüne yaşam hakkı tanımamaya, simgesel bir örnek teşkil etmesi açısından da son derece manidardır. Hizmet ayı olarak değerlendirdiğimiz bu ayın her bir gününü hatta her bir dakikasını, barıştan ve dostluktan yana mesajları yaymak, dünyamızı 1300 yıl önce yaşanmış bu olay benzeri kıyımların bir daha yaşanmayacağı bir yer haline getirmek için kullanmalıyız. Bu ayın her bir gününü, her bir dakikasını yezid zihniyetinin ilelebet yenik düşmesi için harcamak, kavgayı değil uzlaşıyı, fesatı değil dostluğu hakim kılacağımız bir ortamı yaratmak için harcamalıyız" şeklinde konuştu.

Anma etkinliğine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve bine yakın vatandaş katıldı.

kerbela

3 2

 

kerbela