Sarıyer Belediye Meclisi Ocak ayı ilk toplantısında konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili herkesi sağduyuya davet etti.


 

Meclis toplantısında söz alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,  gündemi değerlendirdi. Genç çalışmalarda bulunan bütün üyelere teşekkür ederek, “ 1 yıl boyunca meclise katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Lehte ve aleyhte yapılan bütün konuşmalardan önce sizlere tavsiyem; Biraz araştırarak gelin” dedi.

Genç: Diyarbakır’sız Türkiye düşünülemez


Kentler Birliği Toplantıları sırasında gittiği Diyarbakır’da ortak fikrin Diyarbakır’sız Türkiye, Diyarbakırsız dünya olmaz. Diyarbakır’ın UNESCO’ya katılmasını gerektiğini söylediklerini belirten Genç şöyle devam etti: “Yaşanan olaylardan içimizin acımaması mümkün değil. Ateşin düştüğü yeri farklı yaktığı bir süreç içindeyiz. Olayın bütününde halkların karşılıklı sevgi ve diyalog temelinde çözüleceğini hiç aklımızdan çıkarmamız gerektiğini unutmamalıyız. Birbirini sevmeyen toplumların bir arada yaşamaları mümkün değil birbirlerini aşkla sevmeleri gerekiyor. Bu sorun sadece AKP’nin erki altında olmadığını da anlamak lazım. Herkesin elini değil gövdesini taşın altına koymalı. İşin içinde sevmenin olmadığı hiçbir iş çözüm bulmaz. Şu an o hendeklerin arkasında 15 – 16 yaşındaki çocukların yine aynı şekilde terör nedeniyle çıkarılan kişilerin çocuklarıdır. O zaman AK Parti yoktu. Bu sorun barış süreci içinde çözmek lazım.”

“Bu süreci atlatmak zorundayız”


Dünyada yaşanan olaylara değinen Genç,“Dünyanın içinde bulunduğu durum ortada duruyor. Eğer çözüm bulunmazsa maalesef elimizdeki avantajlarımızı kaybederiz. Bundan 1- 2 yıl önce bütün Arap ülkelerinin ulaşmak istediği ülke Suriye’ydi. Suriye’nin yaşam standartları ve koşulları ortadayken neren nereye geldiği ortada. Libya’dan başlayarak, kapımıza dayanan bu süreci atlatmak zorundayız. Barışın teminine bir alt yapı olmasını diliyorum. En çok barışa ihtiyacımız var. Barış süreciyle yine kardeşlik içinde yaşayacağımıza inanıyorum” dedi.